Langvarig fængsling i narkosag gjorde mand psykisk syg

56-årig har fået i alt cirka to millioner kroner efter uberettiget fængsling i narkosag i København.

Foto: Rune Øgendahl/Ritzau

Et langvarigt ophold bag tremmer har gjort en mand fra Amager så syg, at han er blevet skadet for livet.

Anklagemyndigheden har måttet betale 1,25 millioner kroner i erstatning for varigt mén og for tab af erhvervsevne, oplyser mandens advokat fredag.

Oveni er han blevet tilkendt 675.500 kroner for uberettiget varetægtsfængsling, og det samlede beløb med renter udgør godt to millioner kroner.

Læs også Betjente sprøjtet i ansigtet: Formentlig afløbsrens

- Det er meget sjældent, at det godtgøres, at der en årsagsforbindelse mellem varetægtsfængsling og psykisk sygdom, siger advokat Andro Vrlic.

Det er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som tidligere hed Arbejdsskadestyrelsen, der har taget stilling til den 56-årige mands helbred. Méngraden er sat til 35 procent, og tabet af erhvervsevne er på 75 procent.

Manden arbejdede i en kiosk, da han blev mistænkt og anholdt i en større narkosag om indsmugling af heroin fra Pakistan. Efter at have tilbragt cirka 20 måneder som varetægtsfængslet blev han imidlertid frifundet af Østre Landsret i julen 2013.

Anklageren havde påstået, at han havde hjulpet en tidligere professionel fodboldspiller med indsmuglingen. Det var der imidlertid ikke beviser for.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik