Lang ventetid på hundesager

I Holte blev en kvinde og hendes hund for 6 måneder siden angrebet og bidt af en stor hund. Men politiet har endnu ikke taget stilling til om hunden skal aflives.

02:26

1 af 2

Dorthe Lehrskov Schmidt og hendes hund Bølle gik tur i februar, da de blev angrebet af en stor Broholmerhund.

- Først går den til angreb på Bølle og kaster den op i luften som en tøjhund og blodet sprøjter. Så vælter den her store hund mig og bider mig tre gange i benet, siger Dorthe Lehrskov Schmidt.

Efter angrebet skynder Dorthe Lehrskov-Schmidt sig hjem, bringer sin hund til dyrlægen og tager selv på skadestuen og anmelder så sagen til Nordsjællands Politi.

- Politiet sagde det her kommer til at gå hurtigt, på grund af sagens grovhed, fortæller hun.

Men der er er gået næsten 6 måneder siden angrebet, hunden er så vidt vides stadig hos sin ejer. og Dorthe Lehrskov Schmidt er utryg. Og den lange sagsbehandling er ikke usædvanlig, siger foreningen Fair Dog

- Helt generelt går der meget lang tid før hunden bliver pensionsanbragt eller der bliver truffet en afgørelse, siger Xenia Zingenberg, Jurist i Foreningen Fair Dog.

Nordsjællands Politi siger at man har forsøgt at afhente hunden for at internere den mens sagen køerr, men at det ikke er lykkedes.

-Jeg forstår slet ikke den hund er aflivet og hvis der skal så lang tid, at den ikke er blevet interneret så vi andre kan gå i fred, siger Dorthe Lehrskov Schmidt til TV 2 Lorry.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik