Landsret stadfæster dom over Jesper Juls morder: Forvaring

Østre Landsret har taget en af de hårdeste straffe i brug i politimords-sagen fra Albertslund

Sådan ser det ud foran politigården i Albertslund, hvor Jesper Jul blev skudt. Foto: Scanpix

Østre Landsret har i dag valgt at stadfæste den dom, byretten gav politiassistent Jesper Juls 27-årige morder - En dag 27-årig mand.

Foran politigården i Albertslund skød han den 6. december 2016 politiassistenten Jesper Jul i hovedet på få meters afstand, da denne stod ved sin hundepatruljevogn på parkeringspladsen ved politistationen.

Pistolen - en kaliber 22 af typen Hammerli 2085 - havde han stjålet aftenen forinden i en skydeklub i Rødovre. Klubben meldte straks pistolen stjålet og sagde også, at man mistænkte Mikkel Renard.

 

Læs også Jesper Juls forlovede ved fakkeltog: "Det er ubærligt for os, der elskede ham"

Politiets vagtchef vurderede dog, at man kunne vente til dagen efter med at pågribe Mikkel Starsø Renard. Men allerede tidligt næste morgen slog han til foran politigården.

Da byretten i Glostrup behandlede dagen, idømte de gerningsmanden en forvaringsstraf - og det er altså den, Landsretten nu har stadfæstet.

At der er tale om en forvaringsdom betyder, at straffen skal afsones i et fægsel - og at den ikke er tidsbegrænset. Dermed er det en af de hårdeste domme, man kan få i Danmark.

Læs også Jesper Juls formodede morder var ikke sindssyg

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik