Landets første husbådskirke på vej

Snart kan du komme med til gudstjeneste på vandet.

Note: 

Menighedsrådet i Sydhavn Sogn har kontaktet redaktionen for at præcisere Henrik Bundgaards udtalelse, som han er citeret for i flere medier. Kirkefondet har tilbudt Sydhavn Sogn en husbådkirke, men det er langt fra sikkert, at husbådkirken kommer dertil, da der ikke er fundet penge til en kajplads i området.

..

Snart skal de tusindvis af københavnere med adresse ud til vandet ikke rejse langt for en gudstjeneste. 

Kirkefondet har nemlig netop underskrevet en kontrakt med firmaet CC Design, der skal bygge landets første husbådskirke til brug i folkekirken. 

I første omgang skal kirken placeres i Københavns Sydhavn, tæt på Teglholmen, hvor Sydhavn Sogn forventer at bygge en permanent kirke i løbet af nogle år. 

Men inden da - vil kirken danne ramme om gudstjenester, undervisning og aktiviteter i den forholdsvise nye bydel. 

Kirken skal være der, hvor folket er 

Når Sydhavnen har fået sin permanente kirke, er det meningen, at husbådskirken kan bruges i de mange havne, hvor der i disse år vokser store nye boligområder frem. 

På grund af det fleksible fundament vil kirken nemlig nemt kunne flyttes til en ny placering - eksempelvis i Nordhavn, eller andre nye steder langs vandet, hvor der er brug for en midlertidig kirke. 

I den nye 150 kvadratmeter store husbådskirke, bliver der plads til omkring 100 personer i det store fleksible rum, der kan omdannes til forskellige former for brug.  
I den nye 150 kvadratmeter store husbådskirke, bliver der plads til omkring 100 personer i det store fleksible rum, der kan omdannes til forskellige former for brug.  
Foto: Kirkefondet / CC Design

Finansieringen af husbådskirken, der kommer til at koste lidt over 10 millioner kroner, sker ved hjælp af midler, som Kirkefondet har fået efter salg af de nu lukkede københavnske kirker. 

Og på den måde vender pengene tilbage i nye klæder til det københavnske kirkeliv, med et initiativ, som holder fast ved en central tanke i Kirkefondet - nemlig at kirken skal være dér, hvor folket er.

- Det er afgørende for Kirkefondet, at aktiviteterne i og omkring husbådskirken forankres til det lokale sogn med udgangspunkt i de rammer, som Kirkefondet stiller til rådighed, siger generalsekretær i Kirkefondet, Henrik Bundgaard Nielsen. 

Han håber desuden, at mange familier i de mange nye boligområder vil få øjnene op for det kirkelige liv gennem den nytænkende kirke og dens aktiviteter, fortæller han til TV2 Lorry. 

Husbådskirken forventes at stå færdig i i Sydhavnen i løbet af foråret 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere