Lærerne skal råbe højt for at overdøve maskinerne

Mange skoleelever i København er vendt tilbage til skoler, hvor håndværkerne stadig er i gang med renoveringsarbejde.

Sommerferien er forbi, og elever og lærere er tilbage på skolerne. Men i København er en del af eleverne vendt tilbage til skoler, hvor håndværkerne stadig er i gang med renovering af skole og skolegård.

Det er en udfordring for både lærernes undervisning og elevernes indlæring:

quote Jeg synes, det er lidt nederen for der er ikke så meget at lege på.

Luis Risum Larsen fra 4.U på Skolen på Strandboulevarden

- Nogle gange når de er i gang med at male vinduerne, så bliver det meget koldt i klasseværelset, fordi de skal have vinduerne åbne. Så kan man også høre maskinerne meget, sådan så lærerne skal råbe rigtig højt, siger Ella Julie Fischer fra 4.U på Skolen på Strandboulevarden.

Skolen på Strandboulevarden været under op- og ombygning de seneste fem år. Ifølge skoleleder Lars Aaberg er byggeriet cirka to år forsinket. Derfor har han også i år været nødt til at bruge de første to arbejdsuger efter sommerferien på at koncentrere sig om bygningsarbejdet. Det er ellers ikke det, han er ansat til.

- Jeg er her for at stå for det pædagogiske ansvar på skolen. Men indtil nu har det handlet om at få sikkerheden på plads for børnene. Det med at have byggeplads og skole samtidig kan godt have sine udfordringer, siger skoleleder Lars Aaberg fra Skolen på Strandboulevarden.

Fire skoler under renovering

I øjeblikket er to tredjedele af skolegården på Skolen på Strandboulevarden omdannet til byggeplads, og det kan eleverne mærke.

- Jeg synes, det er lidt nederen for der er ikke så meget at lege på. Det er ikke så fedt, fordi der er ikke nogen legepladser og der er heller ikke så meget plads til at spille bold siger Luis Risum Larsen fra 4.u på Skolen på Strandboulevarden. 

quote Det er klart, at der kan ske en svipser på en enkelt skole en gang imellem. Men vi har i hvert fald fire skoler, hvor der er problemer nu.

Gorm Anker Gunnarsen fra Enhedslisten, som er næstformand i Børne-og Ungdomsudvalget i København

Ifølge næstformanden i Børne- og Ungdomsudvalget i København er mindst fire skoler i Københavns Kommune påvirket af håndværkere, der stadig er i gang med at renovere skolen.

Det drejer sig om Langelinie Skole, Brønshøj Skole, Ålholm Skole og Skolen på Strandboulevarden.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at der faktisk er et mønster her. Det er klart, at der kan ske en svipser på en enkelt skole en gang imellem. Men vi har i hvert fald fire skoler, hvor der er problemer nu og der er sandsynligvis flere, siger Gorm Anker Gunnarsen fra Enhedslisten, som er næstformand i Børne-og Ungdomsudvalget i København.

Gorm Anker Gunnarsen vil nu i samarbejde med SF og Socialdemokratiet forsøge at omorganisere skolerenoveringer i kommunen, så de uhensigtsmæssige udfordringer for elever og lærere kan undgås i fremtiden.