Lægen siger, at Jessica har få måneder tilbage at leve i: Nu får hun opfyldt drøm

Hun har drømt om en dag at køre på motorcykel. Men en kræfttumor hjernen gør det svært for Jessica Danielsson at sidde oprejst. Nu går MC-klubber sammen om at realisere drømmen.

Jessica Danielsson på 19 år har en drøm om at prøve at køre på motorcykel.

Hvis hun skal nå at opleve vindens susen i håret fra en motorcykel, så skal det være snart.

quote Jeg har altid drømt om at køre på motorcykel, så jeg synes bare, det er fedt, det kan lade sig gøre, selvom jeg er i den situation, jeg er i

Jessica Danielsson

Jessica har en kræfttumor hjernen, og den udvikler sig aggressivt. Lægen siger, hun formentlig kun har et par måneder igen. Det fik hun at vide for to uger siden.

Derfor har hun lavet det, man populært kalder for en bucket list - en liste over ting, man vil nå, mens man endnu er her. 

En af de ting er, at hun gerne ville prøve at køre bag på morbror Nicolajs motorcykel. 

Derfor er en gruppe motorcykelentusiaster  gået sammen om at opfylde Jessicas drøm. På mandag klokken 18.30 er hun æresgæst ved et motorcykelarrangement, der afholdes for opfylde hendes ønske.

- Det betyder meget. Det er noget, jeg kan glæde mig til og glæde mig over, siger Jessica Danielsson.

Hun skal sidde bag på sin morbrors motorcykel - en ældre, ombygget Honda Goldwing. Her skal hun spændes særligt godt fast, fordi hun på grund af sygdommen har svært ved at bruge sin ben og har ondt i sin ryg og nakke.

- For mig handler det også at få nogle oplevelser med hende, men mest handler det om, at Jessica får sig nogle gode oplevelser, mens hun stadig er her, siger morbro Nicolaj Danielsson og fortsætter:

- Det er følelsesladet hver gang, jeg får lov til at se hende for tiden. Så det vil det helt sikkert være at få lov til at gøre noget for hende og give hende noget glæde. Det er et eneste, der betyder noget.

Handler om at give glæde

quote Mest af alt handler det om, at Jessica får sig nogle gode oplevelser, mens hun stadig er her

Nicolaj Danielsson

Jessica er fra Nørrebro, men bor på et hospice på Bernstorffsvej. Her bliver hun afhentet mandag aften af en gruppe motorcykelkørere. I samlet flok kører de fra hospice til Islev, hvor Jessicas mors papfar bor, og tilbage igen.

- Det bliver på Jessicas præmisser, for det er ikke altid, hun har så mange kræfter. Vi henter hende på hospice og ser, hvordan hun har det. Så får vi sat hende på bedst mulig måde. Så kører vi stille og roligt ud til min papfar og griller en pølse. Hvis hun har kræfter til, tager vi en længere tur tilbage, siger morbror Nicolaj Danielsson.

Indtil videre har omkring 30 tilkendegivet, at de kommer for at støtte op om Jessicas drøm.

- Det var en dejlig overraskelse. Jeg synes, det er fedt, der er mange, der vil være med. Det gør også oplevelsen federe, siger Jessica Danielsson.

Morbror Nicolaj har sammen med papfar Erik engageret motorcykelkørerne. Opbakningen har været overvældende, selv blandt mc-entusiaster, der aldrig har mødt Jessica.

Jessica Danielsson på 19 år har en kræfttumor i hjernen. Hun drømmer om at få lov til at køre på motorcykel. På mandag opfyldes den drøm.
Jessica Danielsson på 19 år har en kræfttumor i hjernen. Hun drømmer om at få lov til at køre på motorcykel. På mandag opfyldes den drøm.
Foto: Ulrik Dornonville de la Cour

- Det er lige til at få tårer i øjnene, når jeg hører om, hvor mange, der gider komme og bakke op om det, siger Nicolaj Danielsson.

Jessica selv glæder sig til på mandag, hvor drømmen endelig kan gå i opfyldelse.

- Jeg har altid drømt om at køre på motorcykel, så jeg synes bare, det er fedt, det kan lade sig gøre, selvom jeg er i den situation, jeg er i. 

TV 2 Lorry mødte Jessica i oktober sammen med en række andre teenagere med alvorlige sygdomme. Se hele Søndagsmagasinet her:

Teenagere med alvorlige sygdomme får venner på tværs på Rigshospitalet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere