Læge fra Riget dømt for bedrageri

Overlæge Peer Grande er idømt halvandet års fængsel for bedrageri med forskningspenge. Straffen er betinget.

Overlæge Peer Grande skal et år og seks måneder i fængsel for bedrageri med forskningspenge. Straffen gøres dog betinget af en prøvetid og 250 timers samfundstjeneste.

64-årige Peer Grande skal desuden betale alle sagens omkostninger - herunder 350.000 kroner i salær. Lægen skal desuden betale lidt under 2,3 millioner kroner tilbage til Rigshospitalet.

Det har Københavns Byret bestemt fredag eftermiddag.

Retten valgte at frifinde overlægen for en række anklager, blandt andet nogle udgifter til tandlæge, men i det store hele fik anklagemyndigheden medhold.

- Det er en enig domsmandsret, der er nået frem til afgørelsen, lyder det fra retsformand Helle Hastrup ved domsafsigelsen i Københavns Byret fredag eftermiddag.

Peer Grande er ikke frakendt retten til at virke som læge.

Den opsigtsvækkende sag handler om særlig groft bedrageri af forskningsmidler for omkring 2,5 millioner kroner. Penge, der blandt andet er gået til tre Rolex-ure, dyre habitter samt private rejser og fester.

Pengene stammede fra såkaldt eksterne forskningsmidler, som stod på en privat forskningskonto, som lægen rådede over. Pengene var indbetalt af et medicinalfirma.

Sagen begyndte at rulle tilbage i sommeren 2013, hvor Jyllands-Posten bragte de første af en række afsløringer om rod i offentlige forskningsmidler.

Peer Grande har gennem retssagen fastholdt sin uskyld, selvom han har erkendt at have brugt 1,5 millioner kroner til private formål.

Hovedpersonen var ikke til stede ved domsafsigelsen, men hans advokat, Preben Kønig, fortæller, at Peer Grande nu vil overveje, om dommen skal ankes til Østre Landsret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere