Kvinder dræbt under biljagt i park: Familien vil have sagen i retten

To betjente, som jagtede biltyv ind i park, handlede rigtigt, mener Statsadvokaten. Men pårørende er uenige.

03:29

Vibeke Hviid er datter til en af de dræbte kvinder. TV 2 Lorry mødte hende kort efter ulykken i juli 2016.

Det bør være domstolene, der skal afgøre, om to betjente handlede korrekt eller ej, da de jagtede en biltyv, som kørte galt og dræbte to ældre veninder i Valbyparken sidste år.

 I så alvorlig en sag, hvor to personer dør, bør det være domstolene, der vurderer, om der blev handlet korrekt eller ej.

Simon Hauch, bistandsadvokat til de pårørende

Det mener de pårørende til en af de trafikdræbte kvinder, oplyser deres bistandsadvokat Simon Hauch til Ritzau.

- I så alvorlig en sag, hvor to personer dør, bør det være domstolene, der vurderer, om der blev handlet korrekt eller ej, siger Simon Hauch til Ritzau.

I sidste uge afgjorde Statsadvokaten, at de to betjente ikke gjorde noget forkert, da de 22. juli satte efter en Skoda, der var stjålet af to drenge på 13 og 15 år. 

Læs også Dræbt kvindes datter: 'Var det mon det værd?'

Med politiet efter sig kørte Skodaen ind i Valbyparken, hvor de to kvinder blev ramt.

De pårørende og deres advokat mener, at Statsadvokatens afgørelse er forkert. Derfor klager de til Rigsadvokaten.

- Grundlæggende synes vi, at det er uansvarligt af politiet at køre ind i en park på en varm sommerdag. Det kunne ikke andet end gå galt, hvilket det jo også gjorde. Flere vidner fortæller, at de måtte springe for livet, siger advokaten til Ritzau.

Statsadvokatens afgørelse blev truffet på baggrund af Den Uafhængige Politianklagemyndigheds (DUP) efterforskning af sagen.

Men ifølge bistandsadvokaten Simon Hauch stemmer Statsadvokatens konklusion ikke overens med DUP's efterforskning. Ifølge ham lægger DUP op til, at betjentene handlede uansvarligt.

- Det er ikke fordi, vi er ude efter politiet som sådan. Men de pårørende synes, det er forkert, at sagen slutter her - især når DUP er mere kritiske, end Statsadvokaten er, lyder det. 

Læs også Tragedien i Valbyparken: Børn bag rattet i fatal biljagt

Københavns Politi har desuden valgt at droppe sagen mod den 15-årige dreng, der sad i bilen sammen med den 13-årige fører, som er under den kriminelle lavalder.

Også det har Simon Hauch og de pårørende klaget over. De mener blandt andet, at politiets afgørelse bygger på fejl i efterforskningen.

- Blandt andet skriver politiet, at den 15-årige sad på bagsædet. Men han sad på forsædet på passagersiden, viser optagelser, siger Simon Hauch.

Det er Statsadvokaten, der skal tage stilling til, om sagen mod den 15-årige skal genoptages.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik