Kvinde var svært nedkølet efter voldtægt

Sagen om en brutal voldtægt på havnen i København er meget usædvanlig og har rystet selv garvede efterforskere, lød det torsdag fra anklageren i retten.

Meget nedkølet og rystet blev en 23-årig kvinde bragt til Hvidovre Hospital efter et voldsomt voldtægtsforsøg sidste år i december i København.

Det blev fremlagt torsdag i Københavns Byret i en sag, hvor en 34-årig mand er tiltalt for blandt andet grov vold, voldtægt, drabsforsøg.

- Sjældent er der set noget lignende. Det er en sag, der har rystet garvede efterforskere, sagde specialanklager Jakob Buch-Jeppesen under den afsluttende procedure.

Offerets legemstemperatur blev noteret efter overfaldet, men anklagemyndigheden har ikke fundet dokumentationen for denne. Derfor er det usikkert, hvor nedkølet kvinden faktisk var.

- Men ingen, der har prøvet at være i ni grader koldt vand, kan være i tvivl om, at det er ekstremt koldt, sagde Jakob Buch-Jepsen.

Den unge kvinde var kort tid forinden blevet overfaldet, slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i en skurvogn på Kalvebod Brygge.

Fra skurvognen slæbte den 34-årige tiltalte ifølge anklageren sit offer hen til havnekanten og kastede den alkoholpåvirkede kvinde i vandet.

Overfaldsmanden stod - hævdes det - passiv ved havnekanten og iagttog kvinden uden at hjælpe hende eller at tilkalde hjælp.

En afrevet negl og adskillige blå mærker og hudafskrabninger i ansigtet, på kroppen, på arme og ben var de tydelige tegn på, at den unge kvinde havde været udsat for en voldsom behandling, fastslog anklageren.

Forud for proceduren torsdag aflagde flere vidner forklaring.

En af den tiltaltes bekendte kunne fortælle, at den tiltalte hele aftenen inden overfaldet havde været nærgående over for kvinder, da de sammen var til julefrokost.

Og en receptionist fra Marriott Hotel i København, hvor den 23-årige pige søgte hjælp efter overfaldet, fortalte, af offeret var dybt rystet.

- Hun var i chok. Hun var våd, og hun var skadet på knæene og blødte. Hendes øjne var vildt opspilede, som om hun havde været udsat for noget meget voldsomt, sagde han.

Den tiltalte nægter sig skyldig. Han er tidligere dømt for en tredobbelt voldtægt, som gav ham en fængselsstraf på seks år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere