Kvinde fik efterbetalt 200.000 kroner af kommune

Højesteret har fastslået, at det er ulovligt for myndighederne at stoppe borgeres sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Arkivfoto Foto: Mads Nissen - Scanpix

En dom fra Højesteret har fået stor betydning for 53-årige Marianne Hvass Petersen, der har fået 200.000 kroner efterbetalt fra Københavns Kommune.

Det skete, efter at en dom i Højesteret i en principsag har slået fast, at det er ulovligt for myndighederne at stoppe borgeres sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Det skriver Fagbladet 3F.

Marianne Hvass Petersen er langt fra den eneste. Godt 30 millioner kroner har borgere fået efterbetalt i 623 sager om sygedagpenge. 

Læs også Brian Holm har meldt afbud til hvert tredje møde

Endevendte sofaen for mønter

53-årige Marianne Hvass Petersen havde arbejdet som museumsassistent og var blevet ramt af alvorlig stress. Desuden sendte en multiresistent stafylokokbakterie hende i 14 dage i koma, og den var tæt på at koste hende livet.

De 200.000 kroner før skat har enorm betydning for hende.

- Pengene var rigtig, rigtig dejlige efter en tid på kontanthjælp, hvor jeg flere gange havde endevendt sofaen for mønter. Jeg kan huske, at jeg fråsede og købte nye sokker, bukser, et par gode sko og en cykel, så jeg kunne træne, siger Marianne Hvass Petersen til Fagbladet 3F.

Kommunerne og Ankestyrelsen har behandlet i alt 1.450 sager i perioden fra 10. september 2015 til og med 30. september 2016. Af disse har kommunerne og styrelsen vurderet, at der var grundlag for at genoptage 861 sager, fremgår det af notatet til Beskæftigelsesudvalget. 

Læs også Taxachaufføren Ivan: Det er nemt at skælde ud på os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik