Kvinde dømt for tiggeri: Kræves udvist

En rumænsk kvinde blev i dag dømt for betleri i Københavns Byret og er nu blevet frihedsberøvet i 11 dage.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

En rumænsk kvinde, der er sigtet for betleri efter den nye strafskærpende bestemmelse, er i dag i Københavns Byret blevet frihedsberøvet i 11 dage, hvor hun skal sidde i fængsel.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelse.

Kvinden, der er 63 år, blev anholdt torsdag, da hun sad ved Nørreport Station med et bæger foran sig og tiggede penge af de forbipasserende.

Kort før sommerferien stemte et flertal af politikerne i Folketinget for at hæve straffen for tiggeri.

Vi er tilfredse med at retten fulgte indstillingen om frihedsberøvelse.

Marlene Beynon, Senioranklager

Tiggere risikerer derfor i dag op mod 14 dages ubetinget fængsel, hvis de tigger på gågader, stationer, i offentlig transport eller ved supermarkeder. Tidligere lød straffen på en uges betinget fængsel, hvis man tidligere var blevet advaret af politiet. 

Den rumænske kvinde, der to gange tidligere er dømt for betleri, erkender sig i dag skyldig i den rejste sigtelse.

Sagen er berammet til den 1. august 2017 og anklagemyndigheden vil i den forbindelse nedlægge påstand om udvisning.

Læs også Nu er straffen for tiggeri hævet markant

Anklageskrift og tidspunkt for retsmødet den 1. august 2017 blev forkyndt for pågældende i forbindelse med grundlovsforhøret, for at fremskynde processen mest muligt.

- Vi er tilfredse med at retten fulgte indstillingen om frihedsberøvelse, siger senioranklager Marlene Beynon.

I forbindelse med grundlovsforhøret blev anklageskriftet og tidspunktet for den kommende retssag forkyndt for kvinden, så sagen kan behandles efter den nye "fast track-ordning" i Københavns Byret.

Ordningen skal sikre en hurtig gennemførelse af sager efter den skærpede lovgivning om tiggeri begået af personer uden fast bopæl i Danmark.

Ifølge de nye regler er det skærpende omstændigheder, hvis tiggeri foregår ved en station, på en gågade eller ved et supermarked.

Tidligere på ugen blev en rumænsk mand i Københavns Byret idømt 14 dages ubetinget fængsel for betleri. Det var den første dom, efter at de skærpede regler om tiggeri trådte i kraft.

Denne mand mødte ikke op i retten, og det er nu op til Københavns Politi at finde ham og fortælle ham, at han er dømt. Derefter kan han tage stilling til, om han vil anke til landsretten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik