Kurven knækket: Fald i antallet af lommetyverier

En målrettet indsats fra både kommune og politi har fået antallet af lommetyverier i hovedstaden til at falde med 10 procent.

I 2016 blev hele 60 procent af alle lommetyverier i Danmark begået i Københavns Kommune - og det skulle der gøres noget ved.

Derfor har kommunen arbejdet med kampagnen "Pickpockets Love Distractions" samtidig med, at Københavns Politi også har haft en målrettet indsats mod lommetyverier.

quote Mange af lommetyvene er meget rutinerede og organiserede, og kan derfor være svære at se med det blotte øje. Men takket være et tæt og konstruktivt samarbejde er det lykkedes os at knække kurven for lommetyverier.

Anne Tønnes, Politidirektør, Københavns Politi

Og det hårde arbejde har virket.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Fra 2016 til 2017 er antallet af lommetyverier faldet fra 30.406 anmeldelser til 27.442 svarende til et fald på næsten 10 procent.

- Mange af lommetyvene er meget rutinerede og organiserede, og kan derfor være svære at se med det blotte øje. Men takket være et tæt og konstruktivt samarbejde med kommunen, banker og butiksvagter, er det lykkedes os at knække kurven for lommetyverier, siger politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Politiet har arbejdet med en systematisk kortlægning af, hvor og hvornår der sker flest lommetyverier, og på samme tid har Københavns Kommune forsøgt at få gjort borgerne mere opmærksomme selv. 

- Jeg glad for den store indsats, som Københavns Politi har gjort for at dæmme op for lommetyvene. Jeg vil også gerne takke vores samarbejdspartnere fra detailhandel og transportselskaber for at hjælpe med at sprede budskabet om, hvordan københavnere og turister bedst undgår lommetyveri, siger borgmester Frank Jensen.

Tre spørgsmål du bør stille dig selv for at undgå lommetyveri

Borgmesteren kalder samtidig København for en af de tryggeste byer og verden os siger, at lommetyvene ikke skal få lov til at gøre livet surt for hverken beboere eller turister.

Kampagne igen i år

quote Jeg glad for den store indsats, som Københavns Politi har gjort for at dæmme op for lommetyvene. Jeg vil også gerne takke vores samarbejdspartnere fra detailhandel og transportselskaber for at hjælpe med at sprede budskabet.

Frank Jensen, Overborgmester, København

På baggrund af det succesfulde fald i antallet af lommetyverier har man igen i år valgt at køre kampagnen "Pickpockets Love Distractions", som sidste år var med til at informere om, hvordan man bedst selv undgår at blive snydt af lommetyvene.

Derfor kan Københavnerne i forbindelse med dette års Distortion igen blive mødt af kampagnen, som sidste år bestod af uddeling af flyers, plakater i bybilledet og en indsats på sociale medier. Den får repremiere i ugerne 22 og 23 for at sikre, at færre går fra gadefesten uden tømte lommer.

Mere end 16 virksomheder herunder DSB, Movia, Det Kriminalpræventive Råd, Torvehallerne, Natteravnene og Frederiksberg Kommune var med i kampagnen sidste år

Fakta om lommetyverier:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere