Kun fire boder tilbage i WestMarket: Stadeholder aner intet om fremtiden

Der er stor mystik om, hvad der skal ske med Vesterbros bud på et streetfood-marked. Halvandet år med butiks-flugt ser nu ud til at lukke det helt.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

- Vi har ingen ide om hvad der sker i fremtiden. Vi har prøvet at spørge et par gange. Ingen har givet nogen forklaring.

- Vi har ingen ide om hvad der sker i fremtiden. Vi har prøvet at spørge et par gange. Ingen har givet nogen forklaring

Christian Lorenzato, Partner i Ris8

Sådan lyder det fra Christian Lorenzato, der driver madboden Ris8, i WestMarket på Vesterbro.

I det store WestMarket er der øde. Helt øde. Stort set alle butikker har rullet metalgitrene ned og er helt lukkede. Her sidder et par hjemløse med deres poser og få kunder, der spiser lidt mad. På væggene er der grafitti og toiletterne er beskidte.

I dag er der kun fire ud af knap 60 stader, der er åbne endnu, siger en af de sidste forretningsdrivende, som vi har talt med.

00:25

Siden starten i februar 2017 har det været op ad bakke. Butikker og stader lukkeder ned og nye forsøgte sig for også at lukke ned igen. Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Luk video

Direktøren arbejder her ikke mere

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i WestMarket. Men direktøren arbejder her ikke mere, siger en ansat i telefonen.

Bestyrelsen er ikke vendt tilbage på vores opkald. Og da vi vil have tilladelse til bare at filme i WestMarket, får vi direkte forbud.

Heller ikke de sidste forretningsdrivende har oplevet kommunikation de sidste otte måneder, siger en af dem i dag til os. Alle prøver de desperat at komme væk derfra.

- Jeg regner med, at stedet dør helt - igen... og at alt hvad der blevet investeret i det her sted bare rådner op, siger Christian Lorenzato, Partner i Ris8.

Hvad gør I nu?

- Vi prøver at tjene de sidste penge og spare nok op til at åbne et nyt sted, men det kommer til at tage lidt tid, siger han, 

Hvad regner I med, at der skal ske?

- Vi regner med, at det lukker til september.

Siden starten i februar 2017 har det været op ad bakke. 

De lokale kunder blev aldrig glade for de mange spændende madsteder og små butikker. Turister fandt ikke vej til det varierede madudbud.

Og så var der vejarbejde i et år, så ingen kom forbi og kunne se, at der faktisk var liv. Butikker og stader lukkede ned og nye forsøgte sig for også at lukke ned igen.

Kun fire ud af knap 60 butikker er åbne endnu. WestMarket er plaget af grafitti og her er ikke mange kunder. Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik