Kun 7 procent flytter med jobbet til en anden landsdel

Er der mere end to timers transporttid, så vil vi ikke flytte med, når jobbet flytter. Men halvdelen af os vil flytte med hvis der er en halv til en hel times transporttid.

Foto: Jobzonen

En undersøgelse lavet for jobportalen Jobzonen, viser at vi er stærkt i mod at flytte landsdel, hvis vores job flytter. Det skriver Politiken.

Paradokset er at mellem 7- og 800.000 danskere hvert år skifter arbejdsplads. Altså hver fjerde lønmodtager i Danmark.

- Det er lidt af et paradoks, at vi har europarekord i at skifte job, men ikke vil flytte os ret langt, hvis vores arbejdsplads skal flytte til en anden landsdel, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, til Politiken.

Men Jobzonen, der har fået lavet undersøgelsen, er ikke overrasket.

- Der er typisk to i en hustand, som skal have arbejde, så det er sin sag at flytte hele familien fra for eksempel København til Hjørring. Der er måske børn og ægtefælle, som har deres relationer i København, og så flytter man ikke bare lige med til en by, man slet ikke har noget forhold til, siger Henriette Rhod Lassen til Politiken. Hun er administrerende direktør i Jobzonen, der har oplevet stigende interesse fra statsansatte, der står til at flytte til provinsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik