Kulturminister tager afstand fra DR-satire med Allerslev

Det var over stregen med DR-satire, da Anna Mee Allerslev sagde farvel til politik, mener Mette Bock.

Kulturminister Mette Bock (LA) tager afstand fra DR, som i onsdags sendte to satirikere til pressemøde med københavnerpolitikeren Anna Mee Allerslev (R), hvor hun annoncerede sit farvel til politik efter en række møgsager.

- Det var dumme, dumme spørgsmål i en situation, hvor et menneske har den måske værste dag i sit liv.

- Helt udstillet. Holder pressemøde og så står der en komiker fra DR og stiller de mest tåbelige spørgsmål. Hvad er det for noget? Jeg læste i dag, at hans redaktør tilmed finder det i orden. 

- Det er altså langt, langt ude, at man kan tillade sig det. Men det værste er, at redaktøren bakker den her opførsel op, siger Bock ifølge denoffentlige.dk på Aarhus Universitet, hvor hun deltager i international konference om konstruktiv journalistik.

Anna Mee Allerslev (R) trak sig fra posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester og politisk leder for De Radikale i København. 

Se de omtalte spørgsmål her. 

Det var adskillige skandalesager og voksende pres fra partifæller, der fik hende til at opgive alle sine poster i politik kort før kommunalvalget 21. november. Her var hun ellers spidskandidat for sit parti.

Det er blandt andet kommet frem, at Allerslev lånte lokaler på rådhuset ganske gratis til sin bryllupsreception i august. Normalt er lejen 65.000 kroner. De penge har hun siden betalt. 

Allerslev måtte svare på, om hun var til "Sex and the City" eller "Game of Thrones". En anden spørger fra DR ville høre om Allerslevs forhold til frysemad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere