Kulturborgmester vil komme støjplagede til undsætning

Man skal også kunne få sin nattesøvn på hverdage, mener kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, der nu vil udvide klagemuligheden.

00:27

Det er klart, at det tiltag her løser ikke alle de støjproblemer, vi har i byen, men det er vigtigt for mig, at vi får det rykket frem allerede nu

Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, kultur- og fritidsborgmester, København

En vagttelefon og en støjpatrulje skal fremover hjælpe støjplagede københavnere alle ugens dage – og ikke bare i weekenden, som det er tilfældet i dag.

Gennem længere tid har beboere – især i Indre By – klaget over et meget højt støjniveau. Det har de i dag mulighed for at kontakte kommunen om, hvis støjen finder sted fredag og lørdag aftener mellem 21 og 03.

Det er ikke tilstrækkeligt, for københavnerne skal også kunne få deres nattesøvn i hverdagene, mener kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

Læs også Støøøøøj: Overborgmester vil skrue ned for larmen i nattelivet

HER ER FLEST STØJGENER

Støjgener er størst i Indre By, Indre Nørrebro og på Islands Brygge. 
I 2014 modtog man 687 klager.
I de første seks måneder af 2016 modtog kommunen over 1000. 
Der er indført et stop for 05-bevillinger i Nørre Kvarter og Ravnsborggade på grund af støjgener, men der er ikke stop for 02-bevillinger. 
Siden 2010 er antallet af tilladelser til  udendørsarrangementer over hele byen steget med 67 procent. 

Patruljen skal ud hele ugen

Han vil derfor udvide ordningen, så den gælder hele ugen.  

- Det er klart, at det tiltag her løser ikke alle de støjproblemer, vi har i byen, men det er vigtigt for mig, at vi får det rykket frem allerede nu, siger han til TV 2 Lorry.

Med udvidelsen af ordningen vil københavnerne eksempelvis også kunne klage over støj fra barer og restauranter, der ikke overholder reglerne om at lukke for udeservering ved midnat.

Kan ikke vente til næste år

- Det kan ikke vente til vi tager diskussionen næste år. Jeg synes vi skal handle allerede nu - på det, siger han.

Carl Christian Ebbesen tager forslaget med til forhandlingerne om hvordan de ubrugte millioner af kroner fra sidste års budget i Københavns Kommune skal bruges.

Forhandlingerne begynder mandag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik