KU-koks: Lukkede uddannelser uden at informere de studerende

Københavns Universitet har nedlagt flere uddannelser på Det Humanistiske Fakultet - men uden at informere de studerende først.

På Københavns Universitet Amager (KUA) må de studerende, der havde tænkt sig at læse en kandidatuddannelse i finsk, tibetologi, thai, indologi eller sydøstasienstudier se sig om efter en anden overbygning.

Det skyldes, at uddannelserne - meget pludseligt - blev nedlagt. Det skriver Uniavisen torsdag.

Onsdag den 25. maj meldte Københavns Universitet på deres hjemmeside, at uddannelserne var lukket, og at det derfor ikke var muligt at søge de ovenstående uddannelser.

I stedet henviste universitetet, der er Danmarks største, de studerende til andre uddannelser.

Det er kontroversielt, da bachelorstuderende ifølge loven har krav på at blive optaget på den kandidatuddannelse, der er den naturlige overbygning fra bacheloruddannelsen, skriver Uniavisen.

- Der har absolut ingen kommunikation været med os studerende, så ingen af os var klar over, at de pønsede på at lukke kandidaten, inden vi er færdige, siger Anna Holm Sørensen, der studerer Finsk på bachelorniveau, til Uniavisen og fortsætter:

- Folk forstår ikke, hvad der foregår, og de er forvirrede og vrede.

Hun bakkes op af forkvinden for HUMrådet, Laura Bech Hanen, der mener, at behandlingen af de studerende er "uacceptabel og enormt kritisabel", skriver universitets-mediet.

Ifølge HUMrådet har Københavns Universitet ikke informeret Styrelsen For Videregående Uddannelser om lukningsplanerne, og indtil universitetet har en godkendelse i hånden, har de studerende krav på at komme ind på kandidaten.

- Alt andet ville være lovbrud, men vi må afvente, hvad styrelsen siger, så situationen er kaotisk, siger Laura Bech Hansen til Uniavisen.

På Københavns Universitet fastholder man planen om lukningerne, men tilbyder i stedet fleksibilitet til de studerende, der er kommet i klemme.

- For eksempel kan man forestille sig en variant af lingvistik med stærk toning i retning af finsk, hvilket ville udgøre et stærkere studiemiljø, give mere undervisning og fritage vores studieadministration fra at bruge ressourcer på at opretholde de fem nuværende studieordninger, siger dekan Ulf Hedetoft til Uniavisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik