KU-forsker finder nyt våben mod kræft

Ny opdagelse har stort potentiale inden for behandling af kræft, mener forsker fra Københavns Universitet.

En gruppe forskere fra Københavns Universitet har gjort en opdagelse, der i bedste fald kan føre til en ny og revolutionerende kræftbehandling, skriver Berlingske.

I spidsen for forskergruppen står Anja Groth, der allerede gået i gang med at finde interesserede investorer, som er villige til at skyde penge i forskergruppens opdagelse.

Hendes forskerhold har kortlagt en mekanisme, der forklarer, hvordan et bestemt protein kan reparere DNA-skader, der kan opstå, når vores celler deler sig. Et særligt kendetegn ved kræftceller er netop, at de deler sig ureguleret og ophober DNA-skader.

Anja Groth og hendes forskerhold har netop har fået offentliggjort deres opdagelse i det prestigefyldte tidsskrift Nature.

Håbet er, at forskningsresultatet kan føre til mere målrettet medicin, som ved at blokere proteinets funktion kan slå kræftceller ihjel uden at skade raske celler.

Anja Groth understreger, at der stadig er meget langt hen til det mål, men mener, at forskergruppens opdagelse har stort potentiale inden for behandling af kræft.

- Jeg tror, at der er et behandlingspotentiale for mange forskellige typer af kræft. Det er selvfølgelig derfor, at vi synes, at det er så spændende, siger Anja Groth til Berlingske.

I 2008 kostede kræft verdensøkonomien næsten 6.000 mia. kroner, hvor omkring 7,6 millioner mennesker døde af sygdommen.

I 2012 steg antallet af kræftrelaterede dødsfald til 8,2 millioner ifølge Verdenssundheds­organisationen, WHO.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik