Kronprins efter terror: Solen står op i morgen

'Solen står også op i morgen. Men vi sørger og tænker på dem, der ikke er her mere', sagde kronprins Frederik efter andagt i København.

Kronprins Frederik var søndag formiddag blandt de deltagende i en andagt til minde om ofrene i terrorangrebet i Paris. Andagten fandt sted i Reformert Kirke i København, og efter mindehøjtideligheden talte kronprins Frederik kortvarigt med pressen.

- Det, der er foregået, er en rædsel. Det er dæmoniserede mennesker, der har foretaget noget uværdigt, og jeg er naturligvis berørt. Mine tanker går til dem, som er blevet ramt. Mine tanker går naturligvis også til min familie og venner i Frankrig, som heldigvis ikke blev ramt af angrebene, sagde kronprins Frederik blandt andet til pressen.

Kronprins Frederik understregede også, at angrebet ikke må ødelægge livet for dem, der stadig er her.

- Jeg vil sige det samme, som jeg sagde efter angrebene i København. Vi skal fortsætte vores måde at leve på og være frie i tankerne og se lyst på tingene, uagtet, at der er nogen, der vil os noget andet. Det er klart, at lige nu sørger vi. Men i morgen er der en ny dag, og solen står op igen, sagde kronprinsen.

Kronprins Frederik havde selskab af prinsesse Marie i kirken på Gothersgade. Den franskfødte prinsesse var tydeligt berørt og sad under det meste af andagten med bøjet hoved, dækket under en stor sort hat.

Kirken midt i København var godt fyldt op, og tilhørerne var meget bevægede af situationen. Ceremonien foregik skiftevis på fransk og engelsk.

- Blod i går er i dag tårer på vores kinder. Men i morgen er dråberne et hav af håb, lød det blandt andet fra menighedsrådsmedlem Philip Maury, der stod for mindehøjtideligheden.

Her deltog også statsminister Lars Løkke Rasmussen og flere andre ledende, danske politikere - blandt andre socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, og formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard.

Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, deltog naturligvis også i mindehøjtideligheden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere