Kritik: Kommunen har skændet min mormors grav

I et forsøg på at sikre Vestre Kirkegård efter en ulykke har Københavns Kommune lagt en række gravsten ned - nu bliver kommunen anklaget for gravskænderi

00:32

Kort nyt

I juni mistede et to-årigt barn livet på Vestre Kirkegård livet, da en gravsten væltede ned over ham. Siden har Københavns Kommune fået lagt et stort antal gravsten ned for at undgå nye ulykker, men den reaktion er alt for vidtgående, for nu er der nærmest tale om gravskænderi. Det mener Martin Hartvigsen. Hans bedsteforældre er begravet på Vestre Kirkegårds katolske afdeling. Gravstenen er blevet lagt ned - og det var helt unødvendigt, mener han.

-Den er 55 centimeter høj. Vi besøger gravstedet hvert kvartal, og den kan ikke udgøre en fare. Det er der andre sten i området, der kan. Men de er ikke blevet lagt ned, siger han til TV 2 Lorry.

Han undrer sig dybt ober, at kommunen ikke på forhånd har kontaktet familien.

-Det var et chok for min mor, det her - og hun er ked af det, siger han.

Da gravstenen var blevet lagt ned, modtog familien forleden nedenstående brev.

Københavns Kommunes brev om gravstensnedlæggelse

-Vi kan sagten betale for at få den rejst igen. Men hvad med dem, der ikke kan - enlige ældre, eller folk, der er senile. Jeg synes, det er uværdigt at blive behandlet sådan af en offentlig myndighed. Det er hensynsløst, siger Martin Hartvigsen.

Læs også 285 farlige gravsten lagt ned efter 2-årigs død

Hans bedsteforældres gravsted daterer sig tilbage før 1970 og ligger i et område af Vestre Kirkegård, hvor der ikke kommer så mange andre.

-Måske er kommunen irriteret over gravstedet, fordi det er besværligt for dem at slå græsset rundt om, mener han.

 

 

Martin Hartvigsen er rystet over den behandling, hans bedsteforældres gravsted har fået (privatfoto)

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik