Kritik af Frank Jensens forslag om et nyt pantsystem

Københavns overborgmesters forslag om at ændre pantsystem for at holde udenlandske pantesamlere væk får drøje hug fra flere sider.

Forleden foreslog Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), at man ændrer flaskepantsystemet. Det skal hindre, at udenlandske flaskesamlere kommer til Danmark for at samle flasker, som de kan omsætte til kontanter.

Over for Berlingske begrundede Frank Jensen forslaget sådan her:

- I København ser vi, at stadig flere migranter søger hertil for at samle pant. De slår lejre i byens gader og parker, hvor de lever et usselt liv og skaber stor utryghed,  Frank Jensen til Berlingske.

- Ved at indføre et pengeløst system tror jeg, at det bliver mindre attraktivt at søge til København og Danmark for at leve af pantsamling.

Læs også Københavner-borgmester vil afskære migranter fra flaskepant

Ifølge Frank Jensens forslag, skal det nuværende pantsystem skiftes ud med et kontantløst et af slagsen, hvor flaskerne kan bruges til at købe nye varer, i den butik, hvor man afleverer flaskerne. Og hvis man køber varer for et mindre beløb, end man har afleveret flasker for, skal pengene gå tabt.

Men i lørdagens udgave af Berlingske møder Frank Jensens forslag kritik. 

- Jeg synes, det er sølle af Frank Jensen. At en velfærdsstat som Danmark ikke har råd til at hjælpe hjemløse, der har det værre end os, det er sølle, siger sognepræst- og korshærspræst i Mariakirken på Vesterbro i København, Anita Rohwer, til avisen.

Et synspunkt Anita Rohwer dog ikke har lyst til at uddybe over for TV 2 Lorry. 

Læs også Københavner-borgmester vil afskære migranter fra flaskepant

Chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, mener heller ikke Frank Jensens forslag er holdbart. Over for TV 2 Lorry henviser hun til Oslo og Stockholm, som har mange udenlandske tiggere. Og Helle Christiansen tror, det vil gå på samme måde i Danmark, hvis Frank Jensens pant-forslag føres ud i livet.

- Så hvis hans forslag tager sigte på, at de ikke skal opholde sig i København, tror jeg ikke, han vil få det opfyldt, siger Helle Christiansen, der mener en mere gangbar vej vil være at støtte udviklingen i de lande, de udenlandske hjemløse kommer fra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik