Kriseramte Lauritz.com sælger ejendom til modebosser

Lauritz.com har fået solgt ejendommen Rovsingsgade 68 til stifterne af modefirmaet Samsøe & Samsøe.

Det kriseramte auktionshus Lauritz.com har solgt ejendommen Rovsinggade 68 for 35 millioner kroner. Køber er et selskab ejet af stifterne af tøjfirmaet Samsøe & Samsøe.

Det meddeler Lauritz.com via fondsbørsen.

- Ejendommen er solgt uden fremtidige forpligtigelser for Lauritz.com Group til en pris på 35 millioner kroner. Salget påvirker ikke regnskabet for Lauritz.com for 2018, men vil styrke likviditeten med 35 millioner kroner, skriver Lauritz.com.

Køber er selskabet Rovsinggade 68 ApS, der er ejet af Sextus Next. Sextus Next er ejet af Peter, Frederik og August Sextus Rasmussen. I selskabet ligger en stribe ejendomme i midten af København. 

Peter Sextus Andersen har tjent store penge på sin ledelse og sit ejerskab af tøjmærket Samsøe & Samsøe, der over de sidste mange år har vokset sig stort.

Lauritz.com, der blev børsnoteret i 2016 i en uskøn proces, er økonomisk presset. 

Regnskabet for 2017 viste et underskud på 21 millioner kroner. En stor del af det bestod af en nedskrivning af værdien af netop ejendommen på Rovsingsgade på Østerbro i København.

Ejeren af Lauritz.com, Bengt Sundstrøm, købte ejendomme for 57 millioner kroner i 2009. Under børsnoteringen i 2016 kom det frem, at ejendommen var solgt ind i Lauritz.com.

Det udløste flere historier om, at Bengt Sundstrøm umiddelbart lod de kommende aktionærer dække sin ejendomsinvestering. 

Udviklingen har været drøj for Lauritz.com siden dets børsnotering i sommeren 2016. 

Mediehistorier om uregelmæssigheder har sat selskabets omdømme hos kunderne under pres, og resultaterne har ikke kunnet følge med aspirationerne. 

Efteråret 2017 var præget af markante ledelsesskift, og en periode blev der spekuleret i, om Bengt Sundstrøm måtte forlade sit livsværk for at sikre dets overlevelse.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere