Kræftforskere i hip konkurrence mod hinanden

Kræftforskere skal dyste om at være de bedste formidlere - publikum udpeger vinderen

Kræftens Bekæmpelse går helt nye veje, når de i morgen tirsdag den 24. april inviterer til foredrag om videnskab og forskning i kræft. For hvor mange måske nok mener, at det kan give anledning til lange, tørre og delvist uforståelige foredrag - så smøger forskerner nu ærmerne op og kaster sig ud  i det, Kræftens Bekæmpelse kalder "Science Slam".

Lange ord og tekniske præsentationer er forbudt - forskerne skal levere præcise budskaber i klare, tydelige - og korte vendinger. Og ikke nok med det - de konkurrerer mod hinanden. Til sidst skal publikum nemlig stemme om, hvem der har gjort det bedst.

-Science Slam udfordrer både foredragsholderen, men også publikum, som får lejlighed til at høre om videnskab på en måde som vil være ny for mange. Det sætter fokus på kernen i budskabet, og det gør videnskaben fængende og vedkommende, siger professor Mef Nilbert, der er forskningschef hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Forskerne får fem minutter til hver deres "show". Og de må gerne tage genstande - eller menesker - med op på scenen, hvis det hjælper med at understøtte et budskab.

Arrangementet foregår hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, Kbh Ø - med start klokken 18 og afslutning klokken 20.30. Der er gratis entré til foredragene, som afvikles på enten dansk eller engelsk, og der serveres forfriskninger undrvejs.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere