Kræftforskere i hip konkurrence mod hinanden

Kræftforskere skal dyste om at være de bedste formidlere - publikum udpeger vinderen

Forskerne skal ud af laboratorierne og op på scenen. Foto: Mads Nissen - Ritzau Scanpix

Kræftens Bekæmpelse går helt nye veje, når de i morgen tirsdag den 24. april inviterer til foredrag om videnskab og forskning i kræft. For hvor mange måske nok mener, at det kan give anledning til lange, tørre og delvist uforståelige foredrag - så smøger forskerner nu ærmerne op og kaster sig ud  i det, Kræftens Bekæmpelse kalder "Science Slam".

Lange ord og tekniske præsentationer er forbudt - forskerne skal levere præcise budskaber i klare, tydelige - og korte vendinger. Og ikke nok med det - de konkurrerer mod hinanden. Til sidst skal publikum nemlig stemme om, hvem der har gjort det bedst.

-Science Slam udfordrer både foredragsholderen, men også publikum, som får lejlighed til at høre om videnskab på en måde som vil være ny for mange. Det sætter fokus på kernen i budskabet, og det gør videnskaben fængende og vedkommende, siger professor Mef Nilbert, der er forskningschef hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Forskerne får fem minutter til hver deres "show". Og de må gerne tage genstande - eller menesker - med op på scenen, hvis det hjælper med at understøtte et budskab.

Læs også Millionindsamling til Kræftens Bekæmpelse: Se din kommune her

Arrangementet foregår hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, Kbh Ø - med start klokken 18 og afslutning klokken 20.30. Der er gratis entré til foredragene, som afvikles på enten dansk eller engelsk, og der serveres forfriskninger undrvejs.

Læs også Ny kampagne sætter fokus på modermærkekræft

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik