Kort: Her finder du landets fire sidste posthuse

Fra lørdag er der kun fire traditionelle posthuse tilbage. Snart forsvinder alle, lyder det fra Post Danmark.

Det er ved at være slutningen på en æra for landets traditionelle posthuse.

For når posthuset på H.C. Ørstedsvej i København lørdag lukker, så er der kun fire posthuse tilbage i Danmark. Altså posthuse, der kun er posthuse og ikke en del af eksempelvis et supermarked.

Det er posthusene i Rødovrecentret, i Charlottenlund samt på Pilestræde og ved Trianglen i København.

Og de vil snart også forsvinde, lyder det fra Post Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

For det handler ikke om at pleje historien, traditionen eller nostalgien, men om at give kunderne, hvad de gerne vil have, og det er muligheden for at hente deres pakker fra otte morgen til otte aften alle ugens syv dage.

Det er også fair nok, mener professor Johs. Nørregaard Frandsen fra Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. For man kan sige meget godt om, at man ikke længere skal stå i lang kø med sine mange girokort.

Men man bør nok lige stoppe op og reflektere lidt over, hvad der egentlig går tabt, når de sidste traditionelle posthuse forsvinder, mener Johs. Nørregaard Frandsen.

- De var en autoritet, et samlingspunkt, et kendetegn for byen på linje med stationen, skolen og kirken, siger han til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

- Jeg er ikke en kulturpessimist, men i en tid, hvor staten bliver stadig mere ansigtsløs, og hvor den offentlige autoritet er vigende, er det et markant skridt, når posthusene også forsvinder og skubber os yderligere i den retning i et rasende højt tempo. Det er altså ikke mere end seks år siden, at der stadig fandtes næsten 100 posthuse rundt i landet.

Der er også det, at posthusenes forsvinden er del af en endnu større bevægelse, påpeger Johs. Nørregaard Frandsen, nemlig alle væsnernes forsvinden - med togvæsenet som det mest påfaldende.

Stort set alle de gamle, små togstationer i provinsen er i dag væk eller bruges til noget andet, og det skete næsten lige så hurtigt som med posthusene.

Her kan du se, hvor landets sidste fire posthuse ligger:
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere