Koppels afløser er fundet: Her er Tivolis nye kultur-boss

Tivolis nye underdirektør for Kultur kommer fra en stilling som særlig rådgiver for  transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Siden Nikolaj Koppel stoppede i efteråret som ansvarlig for Tivolis kultur- og underholdningstilbud, har man ledt efter en afløser. Og nu er stillingen blev besat.

Valget er faldet på 47-årige Frederik Wiedemann, der tiltræder den 1. januar 2019, som ny underdirektør for Kultur.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Frederik Wiedemann er blandt andet tidligere digital direktør for Politiken og skifter fra en stilling som særlig rådgiver for transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. Han har også i en årrække givet den som smagsdommer på DR 2.

Den nye chef kommer til at stå i spidsen for den strategiske retning for hele Tivolis kulturelle udbud, der har et budget på 50 millioner kroner.

Wiedemann får dermed det overordnede ansvar for musik, teater, dans, events og øvrig underholdning, samt ansvaret for Tivoli Ballet Skole og Tivoli-Garden. Den store målsætning er, at kulturen i højere grad skal blive en helårsforretning i Tivoli.

 - Jeg har altid elsket Tivoli, ikke mindst på grund af den ambitiøse og alsidige brug af kultur til at skabe oplevelser og en helt særlig stemning. Tivoli formår både at sigte højt kvalitetsmæssigt og ramme bredt publikumsmæssigt. Det skal vi blive ved med samtidig med, at jeg har en ambition om at bringe Tivolis kultur og brand ud over forlystelseshavens fysiske rammer og blive endnu bedre til at kombinere kulturen med virksomhedens andre forretningsområder, siger Frederik Wiedemann.

 Privat bor Frederik Wiedemann i Gentofte sammen med Pernille Knudsen, der er viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Sammen har de to børn, Ludvig på 18 år og Columbine på 14.

Han dyrker kultur i bred forstand, men har en særlig kærlighed til klassisk musik, ballet, opera, jazz og musical. Han spiller selv klaver, og sport fylder også en del med fodbold og basketball et par gange om ugen, skriver Tivoli i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere