Kopenhagen erstrahlt in neuem licht: Tivolis lys går verden rundt

Nye lys ved søen i Tivoli er blevet en nyhed verden over. Se et udpluk af de internationale artikler i videoen nederst.

Tivoli er en internationalt anerkendt forlystelsespark, men det er ikke bare rustjebaner, candyfloss og karuseller, som bliver bemærket ude i verden. 

Dette forår har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson nemlig lavet kunstværk bestående af 33 lamper, der svæver i trækronerne langs Tivoli-søen.

Og værket er blandt andet omtalt i amerikanske, kinesiske og tyske medier.

Der er tale om bureauerne NewsHub, Reuters, La Press, Eurovision og New Tang Dynasty Television samt Frankfurter Allgemeiner Zeitung, Südtirol News og Quotidiano.net.

Lysende skyer 

Den 50-årige Olafur Eliasson er blandt andet kendt for sin udsmykning af Aros Museum i Aarhus, men han har også tegnet den nye Cirkelbroen i København og udstillet sine værker på Louisiana Museum i Humlebæk. 

Lamperne i Tivoli udgør et samlet kunstværk, der hele tiden forandrer sig afhængig af, hvor lyset kommer fra. Hver enkelt lampe vejer 40 kilo og skal opleves som mangefarvede skyer. 

Alle lamperne indeholder naturligvis LED-pærere, der vil skabe en mangefarvet lyssværm, som også vil kunne ses fra H.C. Andersens Boulevard. 

- Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien, siger manden bag det hele, Olafur Eliasson.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere