Kontanthjælpsloftet: Ingen sendt på gaden i København - endnu

Flere boligselskaber advarede for to måneder siden om, at kontanthjælpsloftet ville sende lejere i massevis på gaden. Det er ikke sket - endnu.

ARKIVFOTO: Lejligheder i København Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

- Den værst tænkelige situation er, at vi kommer til at se familier med børn på gaden, og det er jo næsten ikke til at bære.

Sådan sagde direktør i boligselskabet Baldersbo, Søren B. Christiansen i starten af oktober til DR P4 København.

Men det scenarie er endnu ikke sket i hovedstadsområdet. Der har nemlig ikke været en stigning i udsættelser siden kontanthjælpsloftet trådte i kraft, siger blandt andet KAB, der administrerer cirka 50.000 boliger i hovedstaden.

Læs også Boligselskaber frygter kontanthjælpsloft: Mange ryger på gaden

Det skriver DR P4 København lørdag.

Ifølge KABs administrerende direktør, Jens Elmelund, er det dog ikke mærkeligt, at der ikke er sket udsættelser - endnu.

Indtil videre har vi heldigvis ikke registret en stigning. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at vi har det værste i vente endnu

Jens Elmelund, adm. direktør, KAB

- Et typisk udsættelsesforløb tager omkring tre-fire måneder. Indtil videre har vi heldigvis ikke registret en stigning. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at vi har det værste i vente endnu, siger han til DR P4 København.

En af dem, der gruer for fremtiden er Naja Branner, der er kontanthjælpsmodtager og enlig mor. Hun har i den første måned siden kontanthjælpsloftet klaret sig med hjælp fra sin eksmand.

Men i november har det været svært at få enderne til at nå sammen i regnskabet.

- Huslejen fra 1. november har jeg stadig ikke betalt, og jeg ved endnu ikke, hvordan jeg skal klare det, siger hun til DR P4 København. 

Læs også Byråd enigt: Kollektiver for kontanthjælpsmodtagere

Ser man på oktober sidste år og oktober i år, er antallet af rykkere i KAB steget med omkring 150.

Og selvom det en forholdsvis lille stigning, bør man ikke undervurdere alvoren, siger Jens Elmelund.

- Den stigning kommer vi til at se resten af året, og dermed vil vi sandsynligvis også en stigning i antallet af udsættelser næste år, siger han til DR P4 København.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik