Konservative vil give skolebørn fri, når dronningen fylder rundt

Københavnske folkeskolebørn skal have fri til at hylde dronningen, når hun fejrer 80 års fødselsdag, lyder et nyt forslag fra de Konservative.

Den er 16. april 2020 fylder Dronning Margrethe 80 år, og dagen vil blive en festdag for ikke bare landets majestæt, men også for mange danskere.

For de Konservative i København er dronningens runde fødselsdag dog så stor og vigtig en begivenhed, at de nu foreslår, at alle københavnske folkeskolebørn skal have fri på dagen.

- Vi mener, det er en national begivenhed, når vores statsoverhoved fylder rundt. Det er jo efterhånden blevet en københavner-begivenhed, at rigtigt mange borgere møder op på slotspladsen, når dronningen fylder år. Det vil vi gerne markere ved, at skolebørnene får fri den dag, så de kan tage del i festen, når hun fylder 80 år, siger Jakob Næsager, der er gruppeformand for Det konservative Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation.

Forslaget skal allerede onsdag i næste uge til afstemning blandt politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget, så man kan nå at få det indarbejdet i skolernes kommende mødeplan for skoleåret 2019/2020, hvis det vel og mærke bliver stemt igennem.

Der vil dog ikke blive tale om en ekstra fridag for skolebørnene i det pågældende skoleår, understreger Jakob Næsager.

- Vi vil bede forvaltningen om at undersøge, hvordan de 200 skoledage kan placeres, så børnene kan få fri den dag, uden at det ændrer på antallet af skoledage, siger han.

Tidligere forslag nedstemt

De Konservative stillede tilbage i 2015 et lignende forslag. Dengang ville man give skolebørnene i København fri, hver gang dronningen fylder år, men det lykkedes ikke at få et politisk flertal til at bakke op om forslaget. 

- Det har vi prøvet af, og når ikke, der er stemning for at gøre det generelt, mener vi i stedet, man skal gøre det, når hun fylder rundt, siger Jakob Næsager.

Men det er jo ikke alle, der er royalister. Så hvorfor skal alle børn så have fri fra skole?

- Nej, men de har jo fri den første maj, og det er heller ikke alle, der fejrer arbejderbevægelsens internationale kampdag, siger Jakob Næsager, hvis parti flere gange har foreslået, at man sløjfer den første maj som en fridag for skolerne.

Om det ville være oplagt at sende børnene i skole den første maj, så de i stedet kan få fri, når dronningen fylder rundt, ønsker den konservative gruppeformand dog ikke at svare på.

- Vi ønsker ikke at provokere nogen, vi ønsker at samle. Vi kunne jo se på kronprinsens fødselsdag, at det vakte bred, folkelig opbakning, hvor 80.000 var ude og løbe. Derfor tænker vi, at når landets statsoverhoved fylder 80, så lad os gøre det til en Københavner-begivenhed, siger Jakob Næsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere