Kongen af pop lever! I hvert fald for en aften i København

Hundredevis af fans samles lørdag aften på Søpavillionen i København, for at fejre det, der kunne have været verdenstjernens 60-års fødselsdag.

Billede fra Michael Jacksons fødseldag i 1997 i Parken i København. Foto: Lars e Andreasen - Scanpix

Savner du også kongen af pop? Og kan du heller ikke stå stille når du hører de første toner i Beat it?

Så er du bestemt ikke den eneste.

Lørdag aften samles hundredevis af Michael Jackson fans nemlig på Søpavillionen i København, for at fejre det, der ville være den ikoniske kunstners 60-års fødselsdag. 

Og her snart 10 år efter hans død, kan verdenstjernen altså stadig samle folk i hobetal.

- Der har været en enorm interesse, og lige nu er der omkring 300 hardcore fans, der har købt billetter til i aften, fortæller Jeannie Mortensen, der er arrangøren bag den store hyldest. 

Til arrangementet vil der være mulighed for at købe unik merchandise fra private fan-samlinger.  Foto: Pressefoto / Star World PR & Concerts

Jeannie Mortensen er selv stor fan - og glæder sig derfor ekstra meget til aftenen. 

- Det bliver jo et brag af en fest med en masse fans, der kommer udklædt og hylder ham og hans musik. For os fans, lever han for evigt, og der bliver en fantastisk stemning med det største musik, der er lavet af king of pop, siger hun. 

Aftenenens program byder på en seks timers non-stop Michael Jackson-hyldest, der er pakket med alt lige fra danseshow til udstilling af kostumer og salg af unikt merchandise. Desuden vil der være mulighed for at møde nogle af de danskere, der har været helt tæt på idolet.  

Private fans udstiller mere end 25 tro kopier af Michael Jacksons kendte kostumer.  Foto: Pressefoto / Star World PR & Concerts

Et swing, som ingen andre har 

For virkelig at hylde kongen af pop, skal der selvfølgelig også være mulighed for at slå sig løs på dansegulvet til de største hits.  

Og til at sørge for det, spiller DJ's Milling & Molbech, som er kendt fra DR's radioprogram FONK! Det er lørdag.

- Det er en ære at få lov til at være med til at hylde Michael Jackson. Det er vi altså ret glade for, at vi blev spurgt om, siger Nicolai Molbech. 

Ifølge arrangøren bag eventet, er en dansk privat samling af Michael Jackson merchandise netop solgt for 260.000 kr.  Foto: Pressefoto / Star World PR & Concerts

Molbech har selv været fan siden han i 1978 hørte 'Ease on Down the Road' med Diana Ross og Michael Jackson.  

- Da jeg hørte den for første gang, vidste jeg, at her var noget helt specielt - og at det her ville blive noget helt ud over det sædvanlige, fortæller Nicolai Molbech. 

Ifølge ham er Michael Jacksons musik helt særligt og kan noget unikt, som ingen andre har kunne. 

- Den musik, der er i dag, er ikke så akkordbaseret - det er mere bare beats. Med Michael Jackson får du altså velkomponerede sange, og så har han et swing, som ingen andre. Han har lavet mesterværker, som meget få kunstnere kommer til at lave, fortæller Nicolai Molbech. 

Michael Jackson-festen begynder kl. 21 på Søpavillionen i København. Billetter koster 195 kroner og kan købes i døren. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?