Kondiløber-sagen: Mand sigtet for drabsforsøg og voldtægt

En 29-årig mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet, efter han i nat blev anholdt i en bestialsk sag om livløs kondiløber på Østerbro.

00:46

Sådan så det ud, da Københavns Politi igår arbejdede ved gerningsstedet på Østerbro

En 38-årig kvinde fik en snor om halsen og blev voldtaget, da hun var ude at løbe tidligt tirsdag morgen på Østerbro i København.

Nu er en 29-årig mand fængslet i sagen. Han blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg og voldtægt af særlig grov karakter mod kvinden.

Den 38-årige var tidligt tirsdag morgen ude at løbe, men vendte aldrig hjem igen. Den nærmeste familie slog derefter alarm til Københavns Politi, og kvinden blev først fundet kort før klokken 15 tirsdag eftermiddag.

Læs også Kvinde overfaldet på Østerbro: Nu søger politiet vidner

Ifølge politiet blev hun ikke fundet af politiet selv - det var angiveligt et familiemedlem, der fandt hende i et budskads.

Her lå hun bevidstløs med lav puls og delvist afklædt. På daværende tidspunkt var kvinden i livsfare.

Natten til onsdag blev den formodede gerningsmand, en 29-årig mand, anholdt af Københavns Politi, efter de havde søgt efter manden, som de havde set på overvågningsbilleder fra området.

I dag blev manden fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Dommervagt, og her blev han idømt foreløbig fængsling i 27 dage, indtil sagen kommer for retten.

Ifølge politiets sigtelse blev offeret tvunget ind i et budskads ved Sporsløjfen 10 på Østerbro, hvor hun blev slået i ansigtet og i baghovedet.

Her blev den 38-årige også forsøgt kvalt med en snor, hvilket resulterede i en blødning i hovedet, fremgår det af sigtelsen. Herefter blev kvinden voldtaget og efterladt bevidstløs i budskadset.

Den 29-årige mand nægter sig skyldig i alle sigtelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik