Kommunen kan stadig ikke træffe en beslutning i Blackstone-sag

Den amerikanske kapitalfond The Blackstone Group købte sidste år Holckenhus i København, men siden da har debatten raset.

Køb det, fiks det, sælg det.

Sådan lyder mottoet hos den amerikanske ejendomsgigant Blackstone, og nu er turen kommet til tagetagen i Holckenhus, der skal laves om til luksuslejligheder - mod beboernes vilje.

The Blackstone Group købte sidste sommer Holckenhus-bygningen, og meget lidt overraskende synes de nuværende beboere ikke, at det er en specielt god ide. Derfor har de siden september kæmpet en hård kamp med planloven i hånden for at stoppe den amerikanske kapitalfond.

- De har jo købt huset. Så de har lavet alt den renovering, de kan. Nu gør de bare klar til, at de skal fjerne alle ateliererne og bygge luksuslejligheder, og det går de jo i gang med, så snart de får en tilladelse, siger Maria Wandel, der er billedkunstner og bor i bygningen, til TV 2 Lorry.

Frem og tilbage

Mandag skulle Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune tage stilling til om man vil støtte byggetilladelsen eller lytte til huset fuld af kunstnere. Det er ikke første gang, kommunen har skulle gøre det, og heller ikke denne gang kunne politikerne træffe en endelig beslutning.

De valgte i stedet, på baggrund af beboerne indsigelser, at sende sagen tilbage til forvaltningen til nærmere undersøgelse.

- Vi vil egentligt gerne, at når en sag er på dagsordenen, at man så skal have tillid til, at der bliver truffet en beslutning. Nu er der kommet en indsigelse, og vi synes egentligt, det er fair nok, at det bliver undersøgt yderligere, siger Jakob Næsager, der er gruppeformand for de konservative i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

Intet nyt er godt nyt

Bygningen ligger i hjertet af København overfor Ny Carlsberg Glyptotek og har siden 1892 huset nogle af landets største billedkunstnere. Og tagetagen, hvor kunstnerne holder til, er med sine store ovenlysvinduer tiltænkt netop dem.

Kæmpe navne som Marie og P. S. Krøyer, Emil Nolde og Kristian Zahrtmann er blot nogle af dem.

Og selvom det kan virke frustrerende, at politikerne ikke kan få truffet en afgørelse i sagen, så er beboerne glade for dagens beslutning, da de håber, at et eventuelt nyt politisk flertal på Christiansborg efter onsdagens valg kan få ændre den landsdækkende lovgivning, Blackstone ikke kan fortsætte deres massive opkøbs-stil i hovedstadens smukke, gamle ejendomme.

- Det nytter noget, at vi borgere kan sige noget om, hvad der foregår. Det er jo en kæmpe sejr for alle de lejere, der er ramt af Blackstone. Nu håber jeg bare, at politikerne vil hjælpe i kampen mod ejendomsgiganterne, så vi kan bevare kulturhistorien. Alternativet gør kun byen kedeligere for alle, siger Maria Wandel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere