Kommune siger farvel til hotline for "stikkere"

Det bliver ikke længere muligt som borger at indberette snyd i København Kommune via snydknappen. Det blev vedtaget i går i borgerrepræsentationen.

Har du mistanke om, at der bliver udført sort arbejde hos naboen, eller har du kendskab til en, der snyder med sin overførelsesindkomst? Så har du anonymt kunne anmelde det til Københavns Kommune via en såkaldt 'snydknap'.

Men den vil nu blive fjernet, så det ikke længere er muligt. Det blev torsdag vedtaget i borgerrepræsentationen hos Københavns Kommune.

Ifølge Franciska Rosenkilde fra Alternativet, der er kultur- og fritidsborgermester i Københavns Kommune, har ’snydknappen’ ikke haft den store økonomiske effekt.

- Først og fremmest er det kommunens ansvar at opdage snyd, siger Franciska Rosenkilde til TV 2 Lorry.

- Min ambition som borgmester er at opdage snyd i kommunen, og jeg tror ikke, at afskaffelsen af snydknappen vil gøre en betydelig forskel på den økonomiske bundlinje, uddyber hun.

I 2018 blev der i alt oprettet 24 sager på baggrund af 392 indberetninger, der gav kommunen en besparelse på mindre end 250.000 kroner.

Vil stadig være muligt at indberette snyd

Det vil dog stadig være muligt at indberette snyd til kommunen, hvis man enten har kendskab til eller mistanke om snyd.

- Man kan altid ringe til kommunen, men det med at opfordre hinanden, er en kedelig måde at indrette et samfund på, fortæller Franciska Rosenkilde.

Er det ikke bedst, hvis den mindste tvivl om snyd bliver undersøgt?

- Det kan man godt sige, men jeg synes, det er vigtigt at have et samfund, hvor man har tillid til hinanden i stedet for mistænkeliggørelse. Og hvis man har en snydknap, så opfordrer man til mistænkeliggørelse af hinanden, siger Franciska Rosenkilde.

- Jeg ønsker at arbejde for et samfund opbygget på tillid, uddyber hun.

Ifølge Franciska Rosenkilde har de fleste indberetninger været tilskudsordninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik