Kommune overvejer boykot af bosættelsesvarer

København kommune: Forslag møder stor forundring i Venstre, der kritiserer behovet for at blande sig i udenrigspolitik.

I går aftes besluttede et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, at der nu skal arbejdes for en boykot af indkøb af varer fra ulovlige israelske bosættelser.

Dermed tager Københavns Kommune klar stilling til de ulovlige bosættelser, der senest har været til stor debat i forbindelse med nedtagningen af en busreklame i København, der opfordrede til boykot.

Et flertal bestående af R, S, SF og EL, stemte forslaget fra SF videre til behandling i økonomiforvaltningen, der nu skal forsøge at finde en praktisk ordning for forslaget.

- Når man handler med de ulovlige bosættelser, så er man med til indirekte at støtte de ulovlige bosættelser økonomisk.

- Og både FN og regeringen har opfordret til, at man ikke støtter bosættelserne økonomisk, siger Sisse Marie Welling (SF), medlem af

Københavns Borgerrepræsentation og folketingskandidat, til Ritzau.

Hun mener, at forslaget er naturligt at vedtage i kommunen, da Københavns Kommune allerede har en politik om ikke at investere i selskaber, der arbejder i ulovlige bosættelser.

Den holdning forstår man dog i ikke i Dansk Folkeparti, hvor medlem af Borgerrepræsentationen, Finn Rudaizky, har kritiseret, det han mener, er et hyklerisk fokus på Israel i kommunen.

- Det er dobbeltmoralsk, når Frank Jensen ikke drømmer om og heller ikke tør sige noget om menneskerettigheder i Kina, men han tør godt boltre sig i den lille borgerrepræsentation om udenrigspolitiske anliggender, siger Finn Rudaizky.

Også Venstres hovedstadsordfører og tidligere integrationsborgmester i København, Martin Geertsen, ryster på hovedet.

- Man må jo spørge sig selv, hvad regeringen og statsministeren mon mener om, at Frank Jensen bedriver udenrigspolitik fra Københavns Rådhus i stedet for at lappe huller i vejene og sørge for ordentlige skoler. For det er jo slet ikke kommunens opgave at forholde sig til den slags, siger Martin Geertsen.

Aarhus Kommune har i 2014 vedtaget et lignende forslag vareboykot, der også behandles af embedsmænd.

I slutningen af april var boykot af bosættervarer også til debat, da busselskabet Movia besluttede at tage en busreklame ned, der var rettet mod produkter fra de israelske bosættelser, hvilket medførte stor debat og kritik af selskabet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik