Kommune med opsang til cyklister: Vis mere hensyn

Cyklister og fodgængere skal være mere hensynsfulde, når de færdes på cykelstier og gader i København. Derfor skyder Københavns kommune en Sikker Cykelby-kampagne i gang fra på mandag.

Flere end 300.000 cykler hver dag i København, og det giver trængsel, især de steder, hvor cyklister og fodgængere skal dele pladsen. Derfor vil der de næste tre uger blive ophængt plakater, som skal minde cyklister og fodgængere om at vise hensyn. Kampagnen er særlig synlig otte steder i byen, for eksempel ved Inderhavnsbroen, Ryparken Station og på Søruten.

- Hensyn på cykelstien handler i høj grad om at være opmærksom på andre, og det er ekstra vigtigt at give lidt plads og ind i mellem sænke farten, når fodgængere og cyklister skal deles om pladsen, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten.

I en undersøgelse fra 2016 angav 76 procent af cyklisterne i København, at de følte sig trygge i trafikken, men med en indsats ønsker man, at målet er at komme op på 90 procent i 2025.

- Vi ved, at det er børn, ældre og mere urutinerede cyklister, der vælger cyklen fra, hvis det opleves utrygt. Her spiller hensynet en stor rolle, så jeg er glad for, at vi med kampagnen minder københavnerne om, at der skal være plads til alle, også til fodgængerne, siger Ninna Hedeager Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere