Kommune kickstarter badesæson med ny sikkerheds-kampagne

Med en ny badekampagne vil Københavns Kommune og By & Havn sætte fokus på sikker badning i havnen.

Når vejret på et tidspunkt forhåbentlig bliver bedre og mere sommerligt, betyder det også, at københavnerne valfarter til havnen for at få en forfriskende dukkert.

Den rekordvarme sommer sidste år betød at ikke færre end 300.000 besøgende benyttede de tre havnebade, og gjorde Københavns havn mere populær end nogensinde før. Med den store interesse in mente, ønsker Københavns Kommune og By & Havn at fokusere på sikkerheden.

Derfor opfordrer de nu de badeglade danskere og turister til at benytte sig af havnens ni badesteder, så man undgår, folk hopper i vandet de forkerte steder.

quote Det er fantastisk, at vi i København har en havn, hvor vandet er så rent, at man kan bade i det

Franciska Rosenkilde, Kultur- og fritidsborgmester (Å)

Benytter man sig ikke af de etablerede badesteder i havnen, kan man nemlig ikke være sikker på, at vandet er helt rent. Når der er grønt signal, er vandet rent nok til at man kan tage en dukkert, men uden for de afmærkede badesteder bliver vandkvaliteten ikke tjekket.

Pas på trafikken

Derudover er der ingen garanti for at man kan bade sikkert i forhold til trafikken på vandet.

Ved badestederne er der ingen trafik, så her er man i sikkerhed for busser og både. Selvom man selv kan se havnebussen, kanalrundfarten eller andre både komme sejlende, kan de ikke altid se de badende. Det gør det svært for dem at passe på de badeglade københavnere uden for badestederne.

Københavns Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet er glad for den betydning, Københavns havn har fået, og derfor mener hun også, at den nye sikkerhedskampagne er helt på sin plads.

- Det er fantastisk, at vi i København har en havn, hvor vandet er så rent, at man kan bade i det. Det gør Københavns Havn til en af de største fritidsfaciliteter, vi overhovedet har, og det nyder mange københavnere godt af. En kampagne, der skaber mere oplysning om badeforholdene, hilser jeg velkommen, siger Franciska Rosenkilde.

Kampagnen vil løbe frem til starten af juli, hvor kommunens og By & Havns opfordring vil være synlig via plakater og digitale standere i byen, på sociale medier, på skærme i svømmehallerne og på en række skilte langs havnen, der henviser til nærmeste badested.

Der er ni badesteder i Københavns Havn herunder tre havnebade og fem badezoner plus en badezone ved Kalvebod Bølge, som forventes at kunnet tages i brug fra sommeren 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere