Kommune har investeret millioner i tobaksindustrien

Mens Københavns Kommune bruger formuer på at vænne ansatte og borgere af med at ryge - så har samme kommune investeret i tobaksindustrien

Det virker næsten absurd. 

Mens Københavns Kommune fører en aktiv politik for at få ansatte og borgere til at droppe smøgerne, så har samme kommune brugt en god slat af pengene på kistebunden til at investere - i tobaksindustrien. Det viser en aktindsigt, som metroxpress har fået foretaget.

-Jeg vil foreslå, at vi ikke skal have obligationer i tobaksselskaber. Det er et mærkeligt signal at sende, at mens jeg prøver at sikre, at næste generation skal være røgfri, og at København skal være en røgfri by, så investerer vi med den anden hånd penge i tobak, siger kommunens sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF) til avisen.

København har løbende haft en debat om, hvor kommunens penge skal investeres, og det har længe været en strategi, at pengene ikke bliver placeret i virksomheder, der overtræder menneskerettigheder eller tjener penge på olie og kul. Men ifølge metroxpress, så har Københavns overborgmester, der er øverste ansvarlige for placering af kommunens sparepenge, ikke været opmærksom på, at der er sat millioner på tobaksindustrien - 6,5 i alt.

-Jeg vil derfor bede forvaltningen om at komme med et konkret bud på, hvordan vi kan tilføje tobaksfirmaer til vores negativliste, siger han til metroxpress.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere