Kommune efterlyser ideer: Hvordan kommer vi af med plastik?

Københavns Kommune har sat ind over for brugen af engangsplast ved store arrangementer. Nu efterlyser den flere ideer hos borgerne.

Store arrangementer i København indebærer ofte, at gader og stræder flyder over med brugte ølbægre og andre plastikgenstande.

Det forsøger Københavns Kommune at sætte en stopper på. Et forslag fra Teknik- og Miljøforvaltningen, som netop nu er i høring indebærer, at man ikke kan få lov til at afvikle et offentligt arrangement i kommunen, hvis ikke der er udtænkt et alternativ til brugen af plastikbægre. Men indsatsen kommer formentlig til at blive mere vidtrækkende end som så.

For sammen med den offentlige høring opfordrer Københavns Komune borgerne til at komme med høringssvar i sagen, hvis de har andre forslag til, hvordan man kan minimere brugen af forskellige plastformer i byrummet.

-  Svarene vil blive kategoriseret og samlet i en hvidbog med forvaltningens egne kommentarer og inddraget i udarbejdelsen af en opdateret indstilling om minimering af engangsplast, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Kom med til dialogmøde

Og ikke nok med det - Teknik- og Miljøforvaltningen står også bag et dialogmøde, hvor interesserede borgere kan melde sig for at deltage i debatten. Det bliver holdt den 20. februar fra klokken 16 til 18. Mødet afvikles i forvaltningens mødelokaler på Njalsgade 13.

På mødet vil Teknik- og Miljøforvaltningen fortælle om erfaringerne med minimering af engangsplast til arrangementer og invitere til dialog omkring forslaget og øvrige muligheder.

Hvis man gerne vil deltage, så kan man tilmelde sig på denne emailadresse:  QS8A@kk.dk.

Mærk emnefelt: ”Tilmelding til høring”.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere