Kommunalt ansatte kører galt for millioner

Københavns Kommune måtte sidste år bruge 6,5 millioner på beskadigede køretøjer.

Ansattes buler, ridser og revner udløser årligt milliondyre regninger for landets største kommune. Det koster i dyre domme, når de ansatte i Københavns Kommune kører galt, skriver metroexpress.

Københavns Kommune brugte ifølge en aktindsigt knap 6,5 millioner kroner på beskadigede køretøjer og ansvarsskader i 2014.

Det svarer til en udgiftsstigning på 75 procent på blot ét år.

- Dem, vi har flest af, er kollisoner med genstande og med andre køretøjer, fortæller Nikolaj Vad, forsikringskonsulent i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, til metroxpress.

Den dyre millionudgift kommer bag på Venstres gruppeformand i Københavns Kommune, Flemming Steen Much.

- Det er en heftig udgiftsstigning. Medarbejderne skal køre ordentligt i vores biler. For der er jo kun ét sted at sende regningen hen. Og det er hos skatteyderne, siger Flemming Steen Munch, med henvisning til, at kommunen ikke benytter forsikringsselskaber, men selv punger ud.

- Forvaltningerne bør skærpe opmærksomheden på det her. Og hvis der er gengangere blandt medarbejderne, der har lavet mange skader, så må de tilbydes noget uddannelse, siger han til metroxpress.

Forsikringskonsulent Nikolaj Vad, mener ikke, at ekstra køreuddannelse er nogen dum idé. Men han påpeger, at det er de enkelte forvaltningernes ansvar.

- Det er ikke noget, vi blander os i fra centralt hold. Vi kigger på den løbende udvikling. Og udviklingen svinger fra år til år. Kommunen har løbende fået flere køretøjer, og det kan være med til at forklare stigningen i udgifter til skader de enkelte år, siger Nikolaj Vad til metroxpress.

I Aarhus Kommune, der modsat Københavns Kommune har været forsikret på området i årevis, kostede det sidste år hele 6,3 millioner kroner i forsikringspræmie at være dækket mod skader på kommunens biler.

- Det er træls, at de ansatte laver så mange skader, for det er store summer, som skatteyderne i sidste ende hæfter for, siger Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere