Kommentator: Stress-syg partiformand får nul medlidenhed fra københavnerne

Stig Grenov efterlader på ingen måde et stærkt indtryk til de københavnske vælgere, efter at han mandag har overdraget formandsposten midlertidigt til næstformanden for Kristendemokraterne, lyder dommen fra politisk kommentator Hans Engell.

Først måtte han gå på formands-orlov for Kristendemokraterne, og nu står den stressramte Stig Grenov til at gå et katastrofalt folketingsvalg i møde.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Stig Grenov overlader formandsposten resten af valgkampen til den 26-årige næstformand, Isabella Arendt, men han fortsætter trods stress-symptomer med at føre valgkamp i Københavns Storkreds.

- Det kan godt forringe hans resultat i København, for vælgerne stemmer ikke af medlidenhed. De stemmer ikke på ham, fordi de har ondt af ham, det ved vi af erfaring, siger Hans Engell til TV 2 Lorry.

- Det kommer også til at koste ham, at han ikke længere er profileret som formand for partiet. Han bliver ikke synlig, han kommer ikke til at deltage i nogle debatter. Han bliver bare et navn på en seddel, siger Hans Engell.

Burde have trukket sig helt

Det lader ikke til at være udtryk for rettighed omhu, at Stig Grenov nu pludselig må tage orlov som formand, lyder vurderingen fra Hans Engell, der er tidligere formand for Det Konservative Folkeparti og justitsminister. 

Kristendemokraterne burde have forudset, at Stig Grenov ikke ville være i stand til at styre partiet gennem en valgkamp. Det kan også have betydning, når vælgerne går i stemmeboksen, mener Hans Engell.

- Han efterlader ikke noget stærkt indtryk med det her. Han må længe inden valget have tænkt over, om han har fysikken til det. Det er ikke professionelt at stoppe på grund af stress en uge inde i valgkampen. Det tyder på, at han burde have taget skridtet fuldt ud og trukket sig helt fra valget, siger Hans Engell. 

Ny formand kan sende Grenov ind

Ved sidste folketingsvalg i 2015 fik Stig Grenov 1.029 personlige stemmer.

Det er ifølge Hans Engell “enormt” lavt for en partiformand. Selv Kristendemokraternes størrelse taget i betragtning burde det personlige stemmetal som minimum være på omkring 4-5000, lyder det fra kommentatoren.

Men:

- Hvis Isabella Arendt lykkedes med at få partiet over spærregrænsen, vil jeg tro, at han også kommer ind i København, siger Hans Engell.

Beklager beslutningen

En tydeligt bevæget Stig Grenov sagde på et pressemøde mandag i Dragør, at flere års dobbeltarbejde som formand for Kristendemokraterne og som skolelærer har sat sine spor.

quote Intet menneske er et supermenneske. Jeg vil opfordre til, at vi i Danmark ikke taler så meget om X-Factor

Stig Grenov, Kristendemokraterne

- Jeg har været nødt til at mærke efter i min krop og de stress-signaler, der er afstedkommet af denne overbelastning, sagde en tydeligt bevæget Stig Grenov på pressemødet. 

Han understreger, at beslutningen udelukkende er truffet af ham selv og familien. 

- Ingen beklager det her mere end mig, siger han. 

Kæmper videre i København

Nu vil han koncentrere sig om valget i Københavns Storkreds.

- Det betyder, at jeg 100 procent nu kan koncentrere mig om at vinde København for Kristendemokraterne, siger Stig Grenov. 

På spørgsmålet om hvordan Stig Grenov kan være sikker på at være i stand til at føre valgkamp i København, svarer han:

 - Jeg trækker mig fra den del af mine pligter, der gør, at jeg ikke kører ned, og sådan at jeg stadig kan fungere som menneske. Jeg har det godt, når jeg taler med vælgere på gymnasier og gader og stræder, siger Stig Grenov. 

- Intet menneske er et supermenneske. Jeg vil opfordre til, at vi i Danmark ikke taler så meget om X-Factor, sagde han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik