Kolonihaveejer: Ingen her slår ihjel for et indbrud

I haveforeningen Vennelyst på Amager kan de ikke forstå, hvis det var et indbrud i en af kolonihaverne, der førte til drabet på en svensk hjemløs.

Hele dagen har Preben Thorup kunnet følge kriminalteknikernes arbejde fra sin kolonihave på Amager i København.

Han bor få meter fra den voldgrav, hvor en 47-årig svensk hjemløs i går eftermiddags blev fundet druknet.

quote Vi er dybt frustreret over alle de indbrud, der foregår herude, men ligefrem at slå folk ihjel, det gør man ikke, det er for meget, ikke?

Preben Thorup, kolonihaveejer

Det er politiets teori, at tre mænd har tæsket og efterfølgende smidt den 47-årige mand i vandet som straf for, at han sammen med en kammerat havde forsøgt at bryde ind i et kolonihavehus for at overnatte.

Den 32-årige kammerat blev også tæsket og smidt i vandet, men er overlevet.

- Jeg synes, det er tragisk. Vi er dybt frustreret over alle de indbrud, der foregår herude, men ligefrem at slå folk ihjel, det gør man ikke, det er for meget, ikke? Så det er vi ret rysterede over, siger Preben Thorup til TV 2 Lorry.

Straf for narkosalg 

Haveforeningen Vennelyst har bare den sidste måned haft indbrud fem gange. Beboerne er meget frustrerede over, at hjemløse bryder ind for at sove i deres huse. Peter Thorup og hans kone har selv flere gange oplevet, at hjemløse har søgt læ i deres kolonihave, hvilket de har følt meget krænkende. 

Politets teknikere har hele dagen arbejdet i det kolonihavehus, hvor de svenske hjemløse forsøgte at bryde ind. 

Det er politiets hypotese, at nogen med tilknytning til haveforeningen er blevet så irriteret over endnu et indbrud, at de har ladet deres frustration gå ud over svenskerne.

Politiet afviser, at den familie, der ejer kolonihaven, hvor svenskerne forsøgte at overnatte, har noget med overfaldet at gøre.

Men i haveforeningen kan de slet ikke forestille sig, at det er nogen med tilknytning dertil, der har overfaldet de hjemløse.

- Så vidt jeg har hørt, var det nogen rockertyper, nogle store muskelmænd – og sådan nogle bor der ikke herude. Det er alle sammen fredelige pensionister og børnefamilier. Så den teori tror jeg ikke på, siger Preben Thorup.

Så hvorfor tror du så, det er sket?

- Vi er meget tæt på Christiania, måske er det noget med narko, måske har de hjemløse forsøgt at sælge noget, siger han.

Politiet søger vidner 

Politiet mistænker tre mænd for at stå bag overfaldet og drabet onsdag aften kort før klokken 22:00 omkring Haveforeningen Vennelyst.  

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Derudover ønsker politiet at få fat på to personer, der er set gå i området. De kan derfor have gjort sig vigtige iagtagelser. 

SIGNALEMENT AF DE TO VIDNER

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Rådhus lukket efter bombetrussel

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere