Kokken Frederik Bille Brahe åbner ny restaurant på SMK

Den kendte københavnerkok Frederik Bille Brahe, der står bag flere populære spisesteder, åbner nu en restaurant på Statens Museum for Kunst sammen med den internationale kunstner Danh Vo.

Frederik Bille Brahe er efterhånden et kendt kokkenavn i restaurant- og kunstverdenen i København. Han står både bag caféen Atelier September og Apollobar på Kunsthal Charlottenborg, og nu åbner han Restaurant Vo Kafeteria hos Statens Museum for Kunst.

- Sammen med Frederik Bille Brahe og Danh Vo vil vi på SMK sætte en ny standard for madoplevelse og cafémiljø i museumsrummet. Kafeteria skal være stedet, hvor museets gæster og de, der bare kommer for at spise eller drikke kaffe, kan få en oplevelse, der emmer af den ånd, den historie og den samling, som findes her, siger direktør for SMK, Mikkel Bogh, i et nyhedsbrev.

Et stærkt hold

En restaurantchef fra Geranium, en specialiseret kaffechef og en køkkenchef fra Manfreds skal stå for menuen. Ifølge Frederik Bille Brahe vil maden være sæsonbaseret. Mest med grønne råvarer, men der vil også være kød at finde på menuen.

- Måske ønsker vi ikke at lave mad, som man gør på restauranter, måske ønsker vi hellere at være folkelige uden at slække på niveauet. Vi kommer selvfølgelig til udvælge råvarer ud fra sæsonen, ligesom vi vil gå efter at være 100% økologiske, fortæller han til Ibyen.

Kunst og særlige treats i fokus

Den danskvietnamesiske kunstner Danh Vo, som i øjeblikket udstiller på Guggenheim i New York, står for caféens indretning. Ifølge SMK skal det være med til at skabe samspil mellem mad og kunst.

Onsdagene vil blive specielle, for her vil restauranten gøre noget ekstra for museumsgæsterne.

- Hver onsdag hiver vi en anerkendt gæstekok ind, som kommer til at lave aftensmad. Så kan man købe en indgangsbillet og få et aftensmåltid lavet af f.eks. Bo Bech eller Rasmus Kofoed for at hive yderligere gastronomi med ind på kunstscenen, siger han til Ibyen.

Den nye café og restaurant åbner 21. marts, hvor alle er velkomne fra 17-20. Vo Kafeteria kommer til at ligge lige ved hovedindgangen, og det betyder, at man som gæst kan besøge restauranten uden at betale entrée til museet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere