Kokain er favorit blandt københavnske stofmisbrugere

En opgørelse viser, at det mest benyttede stof blandt københavnske misbrugere er kokain. Og ikke kun i pulverform.

Hos det københavnske stofindtagelsesrum Skyen på Vesterbro har man foretaget en undersøgelse henover tre år, som har til formål at klarlægge, hvilke stoffer der bliver taget flest af i hovedstaden.

De kan tage det op til 30 gange i døgnet, hvis de har pengene til det.

Rasmus Koberg Christiansen, Afdelingsleder, Skyen

Resultatet ligger nu klar og viser meget tydeligt, at kokain er det, som flest misbrugere tager. Hele 80 procent af stofindtaget i Skyen er kokain. 

- Det er hele tiden. 24 timer i døgnet. De glemmer at sove, glemmer at spise og drikke. De kan tage det op til 30 gange i døgnet, hvis de har pengene til det. Så er der ingen stopklods, og en kokainrus varer måske 20 minutter.

Sådan siger afdelingsleder for Skyen, Rasmus Koberg Christiansen, til TV 2 Lorry. 

Loading...

Loading...

Tidligere var det heroin, der dominerede, men nu har kokainen altså gjort sit indtog. Og ikke bare i pulverform. Opgørelsen viser, at kokain, som indtages via sprøjte eller ryges som crack, fylder rigtig meget. Det overrasker dog ikke Rasmus Koberg Christiansen, som har bemærket kokain-tendensen henover 15-20 år. 

Læs også Se listen: Så mange tilbud til udsatte kan blive afskaffet

- Kokainen er kommet ned i en pris, som gør den konkurrencedygtig med heroin. Op gennem 80’erne var stoffet forbundet med overklassen, det var frygtelig dyrt. Men i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne bliver markedet overfyldt med kokain, og derfor bliver det så billigt, at man kan begynde at introducere det på Vesterbro. Derfra tager det fart.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik