Kofoed Skole søger æbler: Støt og få ryddet op i haven

Kofoeds Skole søger nedfaldne æbler til æblemost, der skal sælges til fordel for skolens arbejde med socialt udsatte.

Hvis du er en af dem, der ærgrer sig over, at de nedfaldne æbler ligger og rådner i haven, har Kofoeds Skole muligvis et interessant tilbud til dig. Skolen, der er for socialt udsatte, vil nemlig meget gerne komme på besøg hos haveejerne og samle æblerne op.

Der er dog ikke bare tale om et gratis tilbud om oprydning. Kofoeds Skole bruger nemlig æblerne til at lave æblemost på skolens mosteri. Et projekt, der har været i gang i tre år. 

- Projektet giver mening på mange forskellige måder. Det handler om bæredygtighed, det er en god aktivitet for folk på kanten af arbejdetmarkedet og en mulighed for at åbne Kofoed Skole op for andre, der gerne vil kende os bedre siger Signe Ulrich, der er projektleder på Kofoeds Skole.

Åbner projektet for andre

Der er fem elever fra Kofoed Skole, der fast er tilknyttet projektet. Men hos Kofoed Skole håber man, er andre vil være med. 

- Det her er jo også en mulighed for at høre om os og lære os bedre at kende. Derfor har vi blandt andet inviteret produktionsskoler til at være med, siger Signe Ulrich.

Hvis man ikke har lyst til at være med, men bare gerne vil af med sine æbler, bytter Kofoeds Skole 10 kg æbler for en flaske Storbymost.  

6.000 flasker most

Sidste år nåede skolen at producere 6.000 flasker æblemost med 750 milliliter i hver flaske. Indtil videre er der lavet aftale med tyve haver og plantager om afhentning af æbler, men Signe Ulrich håber på flere. 

- Vi håber på yderligere 40 aftaler og en masse frivillige hænder, der vil give en hånd med. Det er nemlig både hårdt at samle æblerne og lave mosten, siger Signe Ulrich. 

Hvis man vil være med til at samle æbler og lave most, kan man tilmelde sig inde på eventet Æbleindsamling til Kofoeds Skole.