Københavnske vuggestuer klemmer flere børn sammen

København løser truende pasningsproblem ved at øge børnetallet i institutionerne

Foto: Claus Bech / Scanpix

I februar blev københavnske vuggestuer, der er bygget til at rumme flere børn, end de reelt har, spurgt, om de ville tage imod lidt flere børn - og lidt ekstra personale. På den måde ville Børne- og ungdomsudvalget i København løse et akut voksende problem med mangel på vuggestuepladser.

Og nu har Københavns Kommune skaffet 221 ekstra pladser. Forvaltningen kan dog endnu ikke oplyse hvilke typer institutioner, der tager i mod de ekstra børn. 

Jesper Christensen (Soc. Dem), der er børne- og ungdomsborgmester understreger, at det sker frivilligt.

- Vi har spurgt andre, end dem, der er bygget til det - for eksempel fordi de kan have mulighed for at møblere om og på den måde skabe mere plads, siger han.

Københavns Kommune har ved at få flere børn ind i institutionerne nu skaffet 60 ekstra pladser i Nørrebro-Bispebjerg området, 19 i Brønshøj-Vanløse, 71 i Valby-Vesterbro, 54 på Amager og 17 i Indre By-Østerbro. I alt 221 pladser.

 

Læs også Bøn til vuggestuer fra kommunen: Tag flere børn

 

Men den måde at løse problemerne på, vækker ikke begejstring hos Julie Kyndesgaard, der er formand for Københavns Forældreorganisation.

- Ud over alle de bekymringer vi har om at gøre grupperne større, som aldrig er optimalt uanset plads nok eller ej og voksne nok eller ej - det er en ting. Men at sætte flere børn ind på endnu mindre plads, det giver et øget konfliktniveau, et øget støjniveau og øget stressniveau, siger hun.

Julie Kyndesgaard mener samtidig, at både børn og voksne ender med et langt dårligere arbejdsmiljø.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik