Københavnske vandflyvere får fornem pris

Folkene bag den nye vandflyverute mellem København og Århus er nu blevet belønnet med Ellerhammer Prisen.

Lone Marie Koch (t.v.) modtog Luftfartspokalen, mens Lars Erik Nielsen (midten) og Lasse Rungholm modtog Ellehammer Prisen. Foto Foto: Preben Pathuel & Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte i dag Ellehammer Prisen til Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm for at have givet Danmark sin første vandflyrute mellem Aarhus og København.

Overrækkelsen skete fredag eftermiddag ved de danske flyvejournalisters traditionsrige julearrangement i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns Lufthavn. 

Læs også Sætter prisen ned på vandfly mellem København og Aarhus

- Når man ikke bare skal flyve fra skibshavn til skibshavn, men også etablere to lufthavne fra bunden, så kræver det en god portion tålmodighed, ihærdighed og opfindsomhed. Men hvis man har det, samt erfaringer at trække på og penge i ryggen, så kan det lykkes. Og det gjorde det for de to prismodtagere. Det vil vi godt belønne dem for, sagde formand for Danske Flyvejournalisters Klub, Andreas Krog, i sin tale ved arrangementet.

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992. Den er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. I 2015 gik prisen til Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen. 

Læs også Vandfly får luft under vingerne

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Den 80 år gamle forening har knap 100 medlemmer.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik