Københavnske soppesøer fortsat lukkede

Soppesøerne i københavnske parker forbliver lukkede indtil Teknik- og Miljøforvaltningen har fået en vurdering fra embedslægen.

Soppesøen i Fælledparken er i øjeblikket tørlagt.

Det bliver formentlig ikke i denne uge, at soppesøerne i Købehavn genåbner, for kommunen vil gerne være på den sikre side og have grønt lys fra Embedslægen.

- Vi har indledt en dialog, og så vil vi gerne have en grundig vurdering af soppesøerne fra embedslægen, før vi kan genåbne soppesøerne. Vi vil gerne være på den helt sikre side, siger Jon Pape, der er chef for byens drift i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det skal blandt andet undersøges, hvor mange brugere der er af soppesøerne, og hvor mange liter vand, der er i soppesøerne.

Syge børn fik diarré

Soppesøerne blev tømt for vand efter Københavnhavns Kommune modtog flere henvendelser om børn, der blev syge efter at have været en tur i soppesøen i Fælledparken under forrige weekends hedebølge.

Børnene blev syge med opkast og diarré ifølge embedslægen kan der være tale om en punktforurening, der i kombination med det varme vejr øger koncentratioenn af bakterier.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har taget henvendelserne meget alvorligt, og har derfor lukket kommunens 12 soppesøer.

Udover soppesøer i Fælledparken findes også soppesøer i Nørrebroparken, Enghaveparken og Skydebanehaven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik