Københavnske skraldemænd nedlægger arbejdet

Borgerne i Københavns Kommune får ikke tømt deres skraldespande i dag. 350-400 renovationsmedarbejdere har nemlig nedlagt arbejdet.

Det sker i sympati for otte kollegaer som, efter en licitationsrunde i Københavns Kommune, står til at miste deres arbejde.

De otte medarbejdere skulle have været blandt de 56 ansatte, som skulle være med i virksomhedsoverdragelsen mellem City Renovation og MLarsen-City, men City Renovation vil kun bruge 48, fortæller Mike Stirling, der er tillidsrepræsentant i City Renovation.

Og han føler sig svigtet af Københavns Kommune, som i forløbet har lovet, at alle medarbejdere ville være en del af overdragelsen.

- Kommunen har trukket i land ved at sige: Det er ikke noget, vi vil holde vognmanden op på. Vi har altid vidst, at vognmændene er nogle svinemikler, men at kommunen ikke vil holde sit ord, chokerer os meget, siger Mike Stirling til DR P4 København.

Tillidsrepræsentanten håber, at arbejdsnedlæggelsen giver anledning til, at der kommer gang i en ny dialog mellem parterne. Indtil da får skraldet lov at ligge.

- Det er en masse borgere i København, der bliver taget som gidsler. Det er selvfølgelig sørgeligt, men det er i bund og grund kommunen, de skal rette deres vrede imod, siger Mike Stirling.

Indtil videre tager de københavnske renovationsmedarbejdere en dag ad gangen i konflikten, og møder efter planen på arbejde igen torsdag morgen klokken 6.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere