Københavnske politikere godkender forsøg med fri hash

Københavns Borgerrepræsentationen godkender forsøgsordning med legaliseret salg af hash og håber nu på, at den nye regering vil give endelig tilladelse til forsøget. Men sundhedsministeren har allerede meldt klart ud, at han er imod en legalisering.

Bør hash legaliseres?

Det mener et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation, som torsdag aften har stemt for at bede den nye socialdemokratiske regering om lov til at iværksætte en treårig forsøgsordning med legaliseret salg af hash i Københavns Kommune. 

Det er ikke første gang, at københavnske politikere har behandlet et forslag om fri hash.

Enhedslistens Gyda Heding, som har taget initiativ til at samle Socialdemokratiet, Alternativet, De Radikale og SF bag forslaget, glæder sig over flertallets godkendelse, og hun håber på, at regeringen vil give tilladelse til at iværksætte forsøget med legalisering af fri hash.
 
- Et argument mod en forsøgsordning har tidligere været, at hash er farligt. Og hash er farligt, og netop derfor skal vi kunne regulere det. Salget foregår i dag åbenlyst over det meste af byen og finansierer kriminelle bander. En legalisering vil betyde, at vi kan regulere salget, styre det uden om de unge, varedeklarere, og fjerne eksistensgrundlaget for de kriminelle bander og bruge indtjeningen til eksempelvis behandling af misbrug, siger Gyda Heding i en pressemeddelelse.

Fri hash er "rendyrket kynisme", mener Venstre 

Hele 44 ud af Borgerrepræsentationens 55 medlemmer er for forsøgsordningen – men som TV 2 Lorry fortalte allerede i sidste uge, er især Venstre særdeles kritiske over for forsøget.

- Jeg synes, det er udtryk for en rendyrket kynisme, for dem, der har gravet det her forslag frem, for de ved jo godt, og det er underbygget af al forskning, at hash er skadeligt.

- Hash bliver vanedannende, hash giver en helt masse psykiske problemer hos dem, der bruger det jævnligt, sagde Venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Flemming Steen Munch.

Sundhedsminister er imod legalisering

Meget tyder da også på, at det københavnske ønske om et forsøg med fri hash nok engang ender med at blive lagt i graven.  

Den nye socialdemokratiske sundhedsminister Magnus Heunicke udtalte nemlig så sent som i sidste uge, at Socialdemokratiet på Christiansborg ikke går ind for legalisering af hash.

- Hash er forbundet med en lang række skadevirkninger, som kan få alvorlige konsekvenser for især psykisk sårbare og børn og unge med sociale problemer.

- Vi har et ansvar for at hjælpe dem med at få en uddannelse. Og det gør vi ikke ved at legalisere hash, som forringer indlæringsevnen, lød det i et skriftligt til TV 2 Lorry fra Magnus Heunicke.

Nedenfor kan du TV 2 Lorrys nyhedsindslag fra sidste uge om det københavnske flertal for et forsøg med fri hash.

Et stort flertal i Kbhs borgerrepræsentation vil nu lave forsøg med fri hash

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere