Københavnske afgangselever scorer for lavt i matematik

9. klasserne i København var sidste år langt fra dygtige nok til matematik. Københavns Kommune håber at hæve niveauet med nye tiltag.

Arkivfoto Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Da de københavnske 9. klasses-elever sidste år skulle til eksamen, gik det ikke som forventet.

På tre ud af fire københavnske skoler klarede afgangseleverne sig dårligere end forventet sidste år.

Det skriver BT, der har fået opgørelser over eksamenskarakterer fra Undervisningsministeriet. Her er der også taget højde for forskellige sociale baggrunde.

38 ud af 52 københavnske skoler lå under niveau i "matematik med hjælpemidler", mens 39 skoler lå under niveau i "matematik uden hjælpemidler".

Kun syv ud af de 52 skoler klarede sig som forventet i begge prøver. 

Læs også København: Bruger millioner på modersmålsundervisning

Til sammenligning præsterede hver tredje skole i Aarhus under forventet niveau i "matematik uden hjælpemidler", mens det var hver anden, der præsterede under forventet niveau i "matematik med hjælpemidler".

Københavns børne- og ungdomsborgmester har derfor sat ind mod det lave matematikniveau med en strategi for at løfte skolerne.

- Strategien sætter bredt ind helt nede fra børnehaveklassen, for det er der, forskere siger, man skal sætte ind, så vi kan komme op på et andet niveau, end vi er. Derfor er jeg glad for, at de indsatser, vi har sat i værk, virker, siger han. 

Læs også Syv skoler under særligt tilsyn: Skal hjælpes ud af problemer

Han henviser til resultater fra Kvalitetsrapport for skoler 2018, der viser, at 3. klasserne opfylder målet om, at 80 procent skal være "gode til matematik". Også 6. klasserne klarer sig godt i matematik.

- Jeg er sikker på, at vi er på rette vej, og at den københavnske folkeskole også leverer gode resultater i matematik fremadrettet. Jeg er sikker på, at vi ad åre kommer til at hamle op med Aarhus på det her område, siger han.

De københavnske folkeskoleelevers karaktergennemsnit i fag som dansk og matematik ligger en smule under hele landet med 6,84, mens landsgennemsnittet ligger på 7. Til gengæld er både landsgennemsnittet og københavnernes gennemsnit steget siden 2013.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik