Københavnsk succes rammer ny milepæl: Nu åbner butik nr. 800

En af Danmarks hurtigst voksende virksomheder, butikskæden Flying Tiger of Copenhagen, sætter nu yderligere fut i den globale ekspansion.

Foto: Claus Bech Andersen, Scanpix

Der er sket meget siden iværksætteren Lennart Lajboschitz for 20 år siden åbnede butikken Zebra på Islands Brygge i København. Først skiftede kæden navn til Tiger, fordi alle varerne kostede ti kroner, og siden blev navnet til Flying Tiger Copenhagen.

I dag er kæden blevet verdensomspædende, og på fredag rammer kæden en ny milepæl, når dørene slås op til butik nummer 800 i den nordfranske by Reims.

Læs også Iværksætter bag Tiger kommer livsværk til undsætning

Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Samme butikker i Japan og Frankrig

Konceptet har der ikke været pillet væsentlig ved trods tigerspringet ud på verdensmarkedet. Kunder i Osaka, Odense og Osnabrück kan købe alt fra toiletbørster til Läkerol i Flying Tigers butikker.

Læs også Tiger skifter navn: Det skal billigkæden hedde fremover

- Det er mere eller mindre den samme butik, uanset om butikken ligger i Japan, Frankrig eller Danmark, siger Michael Linander, der er global reatil-direktør i Flying Tiger Copenhagen, til Berlingske Business.

Størstedelen af Flying Tiger of Copenhagen har siden 2012 været ejet af kapitalfonden EQT. I Danmark driver kæden 75 butikker, mens de største Tiger-lande er Spanien og Italien med henholdvis 107 og 105 butikker. 

Læs også Tiger-milliardær investerer millioner i GoMore

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik