Københavnsk succes rammer ny milepæl: Nu åbner butik nr. 800

En af Danmarks hurtigst voksende virksomheder, butikskæden Flying Tiger of Copenhagen, sætter nu yderligere fut i den globale ekspansion.

Der er sket meget siden iværksætteren Lennart Lajboschitz for 20 år siden åbnede butikken Zebra på Islands Brygge i København. Først skiftede kæden navn til Tiger, fordi alle varerne kostede ti kroner, og siden blev navnet til Flying Tiger Copenhagen.

I dag er kæden blevet verdensomspædende, og på fredag rammer kæden en ny milepæl, når dørene slås op til butik nummer 800 i den nordfranske by Reims.

Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Samme butikker i Japan og Frankrig

Konceptet har der ikke været pillet væsentlig ved trods tigerspringet ud på verdensmarkedet. Kunder i Osaka, Odense og Osnabrück kan købe alt fra toiletbørster til Läkerol i Flying Tigers butikker.

- Det er mere eller mindre den samme butik, uanset om butikken ligger i Japan, Frankrig eller Danmark, siger Michael Linander, der er global reatil-direktør i Flying Tiger Copenhagen, til Berlingske Business.

Størstedelen af Flying Tiger of Copenhagen har siden 2012 været ejet af kapitalfonden EQT. I Danmark driver kæden 75 butikker, mens de største Tiger-lande er Spanien og Italien med henholdvis 107 og 105 butikker. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere